menu

Családireceptkönyv.hu

Ch mínusz kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g ch mínusz liszt
10 g sikèr,
5 g enzim mix,
5 g porélesztő,
ízlés szerint só,
290 g langyos víz,
2 evőkanál olaj

Elkészítés:


Először bedagasztom a tésztát majd 10percig pihentetetem. Ezután kifliket formázunk, és 40 perc kelesztjük.
Ha lejárt az idő és szépen megkelt, 220 fokos sütőben 25 -30 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt tejjel kentem le sütés után pedig pici vajjal kentem át.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Bögrés lepénykenyér
Bögrés lepénykenyér

A lisztet mikróban megmelegítjük. Ez a lépés kihagyható. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk Fél órát kelni hagyjuk. Ezután 8-9 egyenlő részre osztjuk a tésztát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

A tejet felfuttatjuk az élesztővel, majd az összes többi alapanyaggal együtt tésztát gyúrunk belőle. 1 órát kelesztjük. Kinyújtjuk a tésztát, a tetejét késsel berácsozzuk, kisza...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós lepény
Kakaós lepény

A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kakaót és a tej felét. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a maradék tejet. J...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos-zöldfűszeres-fokhagymás kenyér
Sajtos-zöldfűszeres-fokhagymás kenyér

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert vízben. Ez idő alatt a lisztet tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Majd a felfutott élesztőt is beletesszük és alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk