300 g ch mínusz liszt
10 g sikèr,
5 g enzim mix,
5 g porélesztő,
ízlés szerint só,
290 g langyos víz,
2 evőkanál olaj
Először bedagasztom a tésztát majd 10percig pihentetetem. Ezután kifliket formázunk, és 40 perc kelesztjük.
Ha lejárt az idő és szépen megkelt, 220 fokos sütőben 25 -30 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt tejjel kentem le sütés után pedig pici vajjal kentem át.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. (Nekem kb. 40-50 perc volt.) Öt egyenlő részre osztjuk, 10-12 cm-es köröket nyújtunk, késsel négy he...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk, 2,5 percre olajozott tálkában mikróba tesszük.
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral felfuttatom a langyos vízben, hozzáadom az olajat, sót, tojást, sajtot, majd fokozatosan adagolva a lisztet. Addig gyúrom - KÉZZEL, esetleg egy kicsit robo...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Közepes