menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos stangli


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 10 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 2 tk só, 5.5 dl tej, 1 ek cukor, 1 tojás sárgája, 10 dkg margarin, 5 dkg élesztő.
Tetejére: 1 egész tojás, 7-8 dkg sajt.

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejjel és cukorral. Jól összedolgozzuk és kb. 1 órát kelesztjük. 10 részre osztjuk, gömbölyítjük. Így hagyjuk még 15 percet pihenni, majd nyújtjuk és feltekerjük, de minden tekerésnél lenyomkodjuk a szélét. A végén tenyerünkkel kicsit lelapítjuk. Még 10 percig hagyjuk pihenni, addig előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A kiflijeinket lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal.

Sajtos stangli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándor
Spanyol Briós
Spanyol Briós

Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Riskóh
Riskóh

- 1 l tejben megfőzzük a 25 dkg rizst, lassan forralva. - Időnkénti kavargatás mellett hagyjuk teljesen kihűlni. - A tojás sárgáját a fele kristálycukorral habosra kikeverjük. Ma...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós kifli
Ropogós kifli

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és...

Elkészítési idő: 3ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas kifli
Vajas kifli

A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és egy kevés liszttel. A vajat felolvasztjuk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat, majd a felfuttatott él...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk