1 kg burgonya
50 dkg liszt
20 dkg disznózsír
1 ek.só
A burgonyát sós vízben megfőzni, leszűrni, összetörni.Langyosan összegyúrni a liszttel és zsírral.A tésztát 1 cm vastagra nyújtani,korongokat szaggatni.Sütőpapíros tepsiben 220 fokon 30 percig sütni /félidőbe megfordítani/ ,hogy egyformán süljön mindkét oldal.
Dagasztani,1 ó kelesztés. 6 fele osztani, nyújtani,feltekerni,lespriccelni 30-60 p pihi. Spriccelni 200 fok 20-25 p
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozom a tésztát. Lágy, de formázható tészta legyen. Legalább 2 órát pihentetem a hűtőben, fóliával letakarva. 1-1,5 cm vastagra nyújtom, apró pogácsákat szaggatok. Ismét...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucolva apróra vágom, és annyi vízben, amennyi ellepi puhára főzöm. A levétől leszűrve pépesítem, hagyom hűlni. Közben elkészítem a lisztet, alaposan átszitálom, ezá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk. Tálba tesszük a liszteket, a sót, és a közepébe öntjük az élesztőt. Hozzáadva a tojást és a vajat dagasztani kezdjük. Közben annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes