1 kg burgonya
50 dkg liszt
20 dkg disznózsír
1 ek.só
A burgonyát sós vízben megfőzni, leszűrni, összetörni.Langyosan összegyúrni a liszttel és zsírral.A tésztát 1 cm vastagra nyújtani,korongokat szaggatni.Sütőpapíros tepsiben 220 fokon 30 percig sütni /félidőbe megfordítani/ ,hogy egyformán süljön mindkét oldal.
Dagasztás után duplájára kelesztem, lisztezett deszkára borítom, 6 részre osztom. Ovális alakúra (25x14 cm) nyújtom és a rövidebbik végénél kezdve feltekerem. Sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesaz élesztőt 1 dl tejben +1 teáskanál cukorral felfuttatjuk -a liszthez adjuk a vajat +porcukrot+1 egész tojást és 1 tojássárgáját +a maradék tejet +a sót és összegyúrjuk a futtato...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűVillámgyors paleo fánk 3 ek Szafi Fitt paleo süteménylisztet 2 tojással és egy csipet fahéjjal kézi habverővel elkevertem, majd kókuszolajon kisütöttem. Fahéjas porcukorral (porr...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. Egyharmad bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az egy kocka élesztőt, és felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval együtt jól kid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű