menu

Családireceptkönyv.hu

336. Leveshez--pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
50 dkg liszt
20 dkg disznózsír
1 ek.só

Elkészítés:


A burgonyát sós vízben megfőzni, leszűrni, összetörni.Langyosan összegyúrni a liszttel és zsírral.A tésztát 1 cm vastagra nyújtani,korongokat szaggatni.Sütőpapíros tepsiben 220 fokon 30 percig sütni /félidőbe megfordítani/ ,hogy egyformán süljön mindkét oldal.

336. Leveshez--pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
sajtos bagett és szezámmagos csavart zsemle
sajtos bagett és szezámmagos csavart zsemle

A langyos tejben a cukorral megfuttattam az élesztőt, kelesztő tálban összegyúrtam a sóval elkevert átszitált liszttel, a vízzel, és a puha vajjal. Letakarva pihentettem 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós stangli
Sós stangli

Az élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani a tésztát. Közbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Barnarizslisztes kenyér
Barnarizslisztes kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás vagy kolbászos csónakok
Sonkás vagy kolbászos csónakok

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, megdagasztjuk, majd langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Liszte...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk