3 dl víz, 2 tk. Só, csipet aszkorbin, 2 ek. Burgonyapehely, 2 ek. Olaj, 20 dkg öregtészta, 50 dkg BL 80 liszt, 1 tk. Cukor, 1,5 dkg élesztő
Bedagasztjuk a tésztát, majd a mennyiségből 10-11 zsemlét készítünk. Sütőzacskóban Ismét dagasztás következik, majd vízzel megspricceljük, 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőzacskó fontos, anélkül nem lesz szép.
Ágnes Pokoraczki Tiborné kenyere a valihagyományos konyhája oldalon van. sok-sok fotóval . 2015. 06.16-án találtam.
Elkészítési idő:Tejbe felfuttatom a élesztőt , majd a szitált liszthez adom az összes alapanyaggal együtt . 40 percig állni hagyom Formázom Még formázás után 20 percig állni hagyom már tepsi...
Elkészítési idő:A lisztet, élesztőt és sót összegyúrom tésztává az olajjal és vízzel, majd kb. 1 órán keresztül letakarva meleg helyen kelesztem. Gombócokat formázok belőle, sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: