3 dl víz, 2 tk. Só, csipet aszkorbin, 2 ek. Burgonyapehely, 2 ek. Olaj, 20 dkg öregtészta, 50 dkg BL 80 liszt, 1 tk. Cukor, 1,5 dkg élesztő
Bedagasztjuk a tésztát, majd a mennyiségből 10-11 zsemlét készítünk. Sütőzacskóban Ismét dagasztás következik, majd vízzel megspricceljük, 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőzacskó fontos, anélkül nem lesz szép.
A tésztához a zabpehelylisztet, búzasikért, élesztőt elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, a kókuszolajat és összegyúrjuk. Letakarva kb. 15-20 percet pihentetjük. A töltelékhez a hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral. 2. A vajat a tojással és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, majd a lisztes keveréket és a maradék tejet....
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, és megfőzzük sós vízben. Amíg fő, kimérjük egy edénybe a lisztet, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjul a két tojássárgáját, a tejfölben el...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1•A fehér tésztához a még forró és áttört krumplihoz hozzádolgozzuk a vajat és hűlni hagyjuk. A kétféle lisztet elkeverjük a sóval. 2•A piros tésztához a hagymát megtisztítjuk, f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes