A minap valaki kerte tolem a zabkenyer receptjet, akkor nem tudtam belinkelni, kesobb pedig mar nem talaltam az ertesitest, igy ezuton kerek elnezest miatta. Most sem linkelem a zabkenyeret, mert van sokkal jobb es elesztomentes kenyeralternativam.
Az utobbi par hetben az alabbi kenyerkeket sutom es sok kukaverzio utan, vegre sikerult, akarhanyszor is sutom meg.
Linkelem az eredetit, de itt az en verziom:
100 ml zabliszt
100 ml barna rizsliszt
100 ml kolesliszt
1 teaskanal sutopor
275-300 ml viz
2 pupos evokanal utifumaghej
Keves so
A sutot bekapcsolom melegedni.
275 ml vizet az utifuvel osszekeverek es hagyom allni-minimum 5 perc-, amig kimerem es osszekeverem a liszteket es a sutoport. Az egeszet osszekeverem, es gyurkaszom addig mig ossze nem all es elvalik az edeny falatol. Ha tul kemeny a mardek vizzel lehet lazitani a tesztan. Ha kesz vizes kezzel golyokat formazok es 45 percre sutobe teszem. Konnyu ropogos napokig friss zsemlek lesznek belole.
En javaslom, egyszerre legalabb dupla adagot sussetek beleole, ha mar egyszer bekapcsoljatok a sutot.
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, néhány percig gyúrjuk, majd 5-10 percig pihentetjük. Ezután négyfelé vágjuk, és gombócokat formázunk belőle. Lisztezett deszkán sodrófával 12...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverőtálba szitálom a liszteket és a sütőport, sózom, hozzáöntöm az olajat és a meleg vizet. Alaposan eldolgozom, átgyúrom a tésztát, míg rugalmas nem lesz és szépen elválik az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászt előző este elkészítjük. Letakarva pihentetjük, nem kell hűtőbe tenni. Másnap kimérjük a hozzávalókat, majd összedolgozzuk a kovásszal. Szép, fényes tésztát kapunk. Kiolaj...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes