8 db kiflihez:
50dkg liszt
5 dkg tejföl
2 di tej
1 dl víz
2 dkg élesztő
1 dkg só
Tej,víz,élesztő felfuttatni,és a liszt,só,tejfölhöz adni,jól kidolgozni,(kb.10 percig) utána 45 perc kelési idő, 8 db egyforma cipó gyúrunk, 10 percig pihentetjük,majd kinyújtjuk olyan vékonyra amilyenre csak tudjuk és kiflit formázunk belőle, 10-15 percig pihentetjük, a sütő aljába vizet teszünk egy lábosban és 200C előmelegítjük,a kifliket át simítjuk vizes kézzel és betoljuk a sütőbe,15 perc után 180C levesszük a hőfokot és pirosra sütjük a kifliket.(légkeveréses sütővel)
A folyadékokat beleöntjük egy tálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát. Ha r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítés módját lásd. Szalagos fánk
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd hozzá a lisztet a sóhoz, tojáshoz. Végül hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd összegyúrjuk, hagyjuk megkelni. Míg kel a tészta,...
Elkészítési idő: 20+20 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt elkeverjük a cukros folyadékkal, a sót a lisztel. Az élesztős folyadékot hozzáöntjük a liszthez és egyneművé jeverjük. Ezután adjuk hozzá a vajat és jól kidagasztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű