8 db kiflihez:
50dkg liszt
5 dkg tejföl
2 di tej
1 dl víz
2 dkg élesztő
1 dkg só
Tej,víz,élesztő felfuttatni,és a liszt,só,tejfölhöz adni,jól kidolgozni,(kb.10 percig) utána 45 perc kelési idő, 8 db egyforma cipó gyúrunk, 10 percig pihentetjük,majd kinyújtjuk olyan vékonyra amilyenre csak tudjuk és kiflit formázunk belőle, 10-15 percig pihentetjük, a sütő aljába vizet teszünk egy lábosban és 200C előmelegítjük,a kifliket át simítjuk vizes kézzel és betoljuk a sütőbe,15 perc után 180C levesszük a hőfokot és pirosra sütjük a kifliket.(légkeveréses sütővel)
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesz...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepesösszedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval. Amikor az élesztő felfutott a liszthez hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, az éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsölöm Hozzáadom a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozom. Hideg helyen pi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű