18 dkg Paleolit Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt
5 dkg folyékony kókuszolaj
1 dl víz
1 tojás
10 dkg kihűtött,főtt, pürésített paszternák
törött bors
só
A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk. Nálam egy nagyon jól kezelhető tészta keletkezett, így nem pihentettem. Ha valaki lágyabbnak érezné, akkor tegye 15 percre hűtőszekrénybe. Két sütőpapír közt egy centi vastagra nyújtjuk. Bevagdossuk a tetejét. 4 centis korongokat szaggatunk belőle. (A potyadékot összegyúrjuk, újra nyújtjuk és szaggatjuk, amíg a tészta el nem fogy.) Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Felvert tojással lekenjük. Végül 175 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
https://youtu.be/5Td32nw4j7U Másmilyen hozzávalókat ír. Gondolok itt a száraz élesztőre,én friss élesztőt használtam. Nem olvasztott vajat tettem bele,hanem egészet,mert azt tanu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészületek este kezdődnek, elkészítem az "előtésztát"(kovászt, stb.) Ez most kb. 25 dkg tönkölyliszt volt, mellé annyi teljes kiőrlésűt tettem, hogy 40 dkg legyen. Hozzáadt...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézA kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejet meglangyosítunk, hozzáadjuk a kockacukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és a teljes lisztmennyiségből elvett 1 ek lisztet, majd langyos helyen felfuttatjuk az élesztőt....
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű