40 dkg liszt
1 élesztő
só, kicsi cukor
2 evőkanál olaj
annyi langyos víz, amennyit felvesz
1/2 tojás lekenni a kenyér tetejét
1. Mindent összegyúrsz. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsold bele a lisztbe. Lágy tésztát fogsz kapni, kicsit ragad, ne lepődj meg.
2. 10 percre, letakarva meleg helyre teszed, kicsit hadd dolgozzon az élesztő.
3. Átgyúrod a tésztát, (érdemes közben kicsit meglisztezned a kezedet) kerek cipócskát formázol belőle.
!. Kivajazott, kilisztezett tepsire teszed, bevágod a tetejét 3-4 helyen és lekened a felvert tojással.
5. 10 percig ismét pihen a tészta.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet eldolgozzuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót és a 2 sárgáját, és az élesztőt. Jól összedolgozzuk. A tésztát 2 felé választjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHázi-kenyér 0.5 kg liszt 1 kiskanál cukor 2 kiskanál só instant élesztő 2.5 dl meleg víz A hozzávalókat összekeverem és 10-15 percig dagasztom. Aztán letakarjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFél bögre langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, aztán megvárjuk, hogy a tetején vastag halványbarna hab képződj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kettésztát dagasztunk. Langyos helyen kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágju...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes