Családireceptkönyv.hu

Szalagos farsangi fánk Limara módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 60 dkg finomliszt
• 3,5 dkg élesztő
• kb. 2,5 dl langyos tej
• 4 ek. cukor
• 4 tojás sárgája
• 0,5 dl rum
• 1 csipet só
• 1 narancs v. citrom reszelt héja
• 8 dkg olv. vaj

Elkészítés:


Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá.
Kiolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkára borítom. A kezemmel lapogatom el olyan jó ujjnyi vastagra. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd egy abrosszal letakarom az egészet. Fél órát kelesztem.
Olajat melegítek egy nagyobb lábasban. A fánkokat úgy teszem bele, hogy a felső felük kerüljön először az olajba, az ujjammal benyomom a közepüket. Fedővel letakarva kb. másfél percig sütöm, majd megfordítom őket, és fedő nélkül is másfél percig. Az olaj jó meleg kell legyen, de ne túl forró, mert akkor csak kívülről ég meg, a közepe nyers marad, ha nem elég meleg, akkor megszívja magát olajjal, bár a rum segít ezt megelőzni.

Szalagos farsangi fánk Limara módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Focacia(Matyi Évi)
Focacia(Matyi Évi)

http://nsppress.hu/matyi-eva-focaccia/ 1) A hagymashoz : 2 nagyobb hagymat es 3-4 cikk fokhagymat vekonyszeletekre vagtam,egy keves olivaolajjal es soval osszekevertem,hozzaa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Krémsajtos turbán
Krémsajtos turbán

Bedagasztom, duplájára kelesztem, majd 12 egyforma részre vágom. Gömbölyítem, 15-20 percig pihentetem. Közben egy muffin sütőt alaposan kivajazok. Tegnap vettem friss sajtot, kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tönkölybúzalisztes kenyér
Tönkölybúzalisztes kenyér

1. A vizet egy tálban az élesztővel elkeverjük. 2.Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és hozzá adjuk a vízben elkevert élesztőt, majd egy fakanállal jól összekeverjük. 3. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk