menu

Családireceptkönyv.hu

Szalagos farsangi fánk Limara módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 60 dkg finomliszt
• 3,5 dkg élesztő
• kb. 2,5 dl langyos tej
• 4 ek. cukor
• 4 tojás sárgája
• 0,5 dl rum
• 1 csipet só
• 1 narancs v. citrom reszelt héja
• 8 dkg olv. vaj

Elkészítés:


Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá.
Kiolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkára borítom. A kezemmel lapogatom el olyan jó ujjnyi vastagra. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd egy abrosszal letakarom az egészet. Fél órát kelesztem.
Olajat melegítek egy nagyobb lábasban. A fánkokat úgy teszem bele, hogy a felső felük kerüljön először az olajba, az ujjammal benyomom a közepüket. Fedővel letakarva kb. másfél percig sütöm, majd megfordítom őket, és fedő nélkül is másfél percig. Az olaj jó meleg kell legyen, de ne túl forró, mert akkor csak kívülről ég meg, a közepe nyers marad, ha nem elég meleg, akkor megszívja magát olajjal, bár a rum segít ezt megelőzni.

Szalagos farsangi fánk Limara módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Pudingos ökörszem
Pudingos ökörszem

A szokásos módon bedagasztjuk a kalácstésztát, majd duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A vaníliáshoz egy tasak pudingot elkeverünk 3,5 dl tejjel és sűrűre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szilvalekváros tutyi
Szilvalekváros tutyi

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük. Áttörjük, és langyosra hűtjük. A cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálba öntjük a megkelt él...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Bagett (barna rizsliszt, cirokliszt, lenmagliszt)
Bagett (barna rizsliszt, cirokliszt, lenmagliszt)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
103. Zsemle
103. Zsemle

Bedagasztani, letakarva 45 percig keleszteni. A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk és golyókat formázunk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan megkenjük zsírral és a zsemléket távola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk