menu

Családireceptkönyv.hu

Szalagos farsangi fánk Limara módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 60 dkg finomliszt
• 3,5 dkg élesztő
• kb. 2,5 dl langyos tej
• 4 ek. cukor
• 4 tojás sárgája
• 0,5 dl rum
• 1 csipet só
• 1 narancs v. citrom reszelt héja
• 8 dkg olv. vaj

Elkészítés:


Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá.
Kiolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkára borítom. A kezemmel lapogatom el olyan jó ujjnyi vastagra. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd egy abrosszal letakarom az egészet. Fél órát kelesztem.
Olajat melegítek egy nagyobb lábasban. A fánkokat úgy teszem bele, hogy a felső felük kerüljön először az olajba, az ujjammal benyomom a közepüket. Fedővel letakarva kb. másfél percig sütöm, majd megfordítom őket, és fedő nélkül is másfél percig. Az olaj jó meleg kell legyen, de ne túl forró, mert akkor csak kívülről ég meg, a közepe nyers marad, ha nem elég meleg, akkor megszívja magát olajjal, bár a rum segít ezt megelőzni.

Szalagos farsangi fánk Limara módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zsemle (Szafi)
Zsemle (Szafi)

Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukros briós
Cukros briós

A langyos tejet sóval, pici cukorral elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és 10 percig dagasztjuk. 1 órát kelesztjük meleg he...

Elkészítési idő: 20+60+30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Túrós rózsa
Túrós rózsa

Az élesztőt 1/2 dl. langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Pudingos csavart
Pudingos csavart

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.A vajat összedolgozzuk a lisztel,sóval,tojással,cukorral,élesztővel nem ragacsos könnyű tésztát kell kapnunk. Kelesztjük 1 órát meleg helyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk