Családireceptkönyv.hu

Valéria Gyors kovászos kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő

Elkészítés:


kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe. mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
jó munkát sok sikert… üdv Vali

Valéria Gyors kovászos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Kifli tölcsér töltve
Kifli tölcsér töltve

Gyúrd össze a hozzávalókat és egy tálban a szokásos módon keleszd meg. (Ha van kenyérsütő géped, abban a legegyszerűbb megdagasztani, keleszteni.) Ezután formázz hengert a tészt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Öregtésztás rozsos magvas kenyér
Öregtésztás rozsos magvas kenyér

ste: kivesszük az öregtésztát a hűtőből, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletet vesz fel, és ráöntjük a meleg vizet. A többi hozzávalókat a robotgép keverőtáljába tesszük. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Farinata, az olasz csicseriborsó-lepény
Farinata, az olasz csicseriborsó-lepény

A csicseriborsó-lisztet összekeverjük a vízzel, legalább 4 órát állni hagyjuk (lehet többet is). Közben többször megkeverjük, be fogja szívni a vizet és összeáll masszává. Sütés el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nyolc órás kovásszal készült fehér kenyér.
Nyolc órás kovásszal készült fehér kenyér.

2,5 dl vizhez adok annyi lisztet és 2 dkg élesztőt,hogy nokedli állagú tésztát kapjak.Ezt este készitem el mint az öregeink.Jó hólyagosra keverem.Liszttel a tetejét megszórom,hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk