14-16 db csigához: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 0,5 dl tej, 5 evőkanál olaj, csipet só, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor (vagy édesítőszer), 2 csomag vaníliás cukor; a töltelékhez: 1-2 evőkanál olaj a tészta lekenéséhez, kakaó, porcukor, vaníliás cukor
Tálba tesszük a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdjük keverni. Pár perc után állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd az olajat is. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrjuk. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd lekenjük az olajjal.
Az ízlés szerinti mennyiségű kakaót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen megszórjuk vele az olajjal lekent tészta tetejét (cukrozott kakaóval is meg lehet szórni, ez esetben plusz cukor már nem kell hozzá). Ezután a tésztát feltekerjük (mint a bejglit), majd kb. 2 cm-es csigákra daraboljuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd ráhelyezzük a csigákat. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt a langyosra hűlt csigákat ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Dagaszt, 50 perc kel, lágy tészta nem kell átgyúrni,hengert formál, eloszt 8 fele, gömbölyít, leken víz, szór mag 200 fok 15 -20 perc
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztő, cukor fut. Liszt,só, tej, olaj, víz dagaszt. Hengert formál, 8 felé oszt. 30 perc kel. 10 x 20 cm nyújt, felteker. 30 perc pihi. Vízzel spiccel. 200 fok 20 - 25 perc....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű