50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg cukor
2 tojássárga
2,5 dl tej
10 dkg vaj
csipet só
1 tk rum vagy aroma
10 dkg őrölt dió
6 dkg vaj
4 dkg cukor
2 dkg kakaó
1 tojássárgája
pici tejA
A langyos tejben elkeverünk egy kanál cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, vajat, rumot, vagy aromát, pici sót majd a felfuttatott élesztős tejet. Kidolgozzuk langyos helyen duplájára kelesztjük. Közben a vajat kidolgozzuk a cukorral és kakaóval, majd hozzáadjuk a diót.
Ha megkelt a tészta, kiborítjuk a deszkára, majd 16 egyforma darabra osztjuk. Minden darabot ellapítunk, majd teszünk rá krémet és utána gombóccá formázzuk. Ha elkészültünk, akkor a gombócokat ovális alakúra nyújtjuk, kb 12x8 cm-es nagyság legyen. Derelyevágóval csíkokat vágunk a tésztába. A végeit megfogjuk és ellentétes irányba felcsavarjuk. Majd csiga alakúra formázzuk és muffin sütőbe rakjuk.
A tojássárgát kikeverjük a tejjel, majd lekenjük a briósokat. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
a hozzávalókat összekeverni..megdagasztani 12 részre osztjuk a tésztát...(kb 60gr/db) rudakat formázok belőle (fonható is) fólia alatt kelesztem, majd megkenem olivaolajjal, t...
Elkészítési idő:Verjük fel a tojások fehérjét a sóval. Egy másik tálban keverjük el a tojássárgákat, a túróval, és a sütőporral. Majd ebbe a tojássárgás masszába óvatosan keverjük bele a tojásfehé...
Elkészítési idő:A burgonyát megfőzöm , hűlni hagyom . A liszteket összekeverem . A közepébe kis fészket készítek . Beleteszem a cukrot . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm a meleg tejjel . Hagyom...
Elkészítési idő:A szárított élesztőt nem szoktam felfuttatni, vagyis csak ritkán. Minden hozzávalót bepakoltam a mixerbe és bedagasztottam. A lisztet folyamatosan adagoltam, nekem kicsivel több ke...
Elkészítési idő: