2 db tojás
2 evőkanál porcukor
1.75 dl kaukázusi kefir
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
7 gr sütőpor
1 db citrom reszelt héja
0.5 liter olaj a sütéshez
1. A tojást és a kefirt összehabarjuk, az olaj kivételével a többi hozzávalót
belekeverjük.
2. A nokedlinél sűrűbb tésztát kell kapnunk.
2. 10 percet pihentetjük.
3. Közben előkészítjük az ízesítőket és felforrósítjuk az olajat.
4. Hegyénél kezdve jól a masszába mártjuk az evőkanalat, és 6-7 db
diónyi gömböt szaggatunk az olajba.
5. Rövid időn belül mindegyik megfordul magától, ha mégsem,
hozzásegítjük.
Az elsőt ellenőrzésképpen vágjuk ketté, hogy átsült-e a belseje.
20 db egerke lesz belole.
1 dl tejet az élesztőt és 1 kk cukrot összekeverem és felfuttatom. Liszt+só+felfuttatott élesztő+vaj+a maradék tej =jól kidolgozzuk. a tésztát 2 részre osztjuk kerek lappá nyújtj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból, a szokásos módon, kelt tésztát dagasztunk. Ehhez, az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben, majd mindent hozzáadva, közepesen lágy tésztát ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet kézmelegre langyosítsuk meg (ne legyen melegebb, mert leforrázzuk az élesztőt!), és keverjük el benne az élesztőt és a cukrot. Ha pár perc elteltével egy mozgékony, halkan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt negyedéből az élesztőből és 5 deci vízből kovászt készítek. Elkeverem egy plasztik tálban, majd lefóliázom, letakarom konyharuhával és hagyom érlelődni a kovászt 3 órát. 2...
Elkészítési idő: 360 perc Nehézség: Nehéz