Hozzávalók:
100g.szezámmag
3 ek.libazsír
40 g.víz
7 db.M-es tojás
1 ek.almaecet
1db.kisebb cukkini/tisztítva 132g./
Ezeket turmixba rakni és krémesre darálni,majd hozzákeverni:
30g.tojásfehérjepor
30g.nyilgyökérliszt
40g.utifűmaghéjliszt
4g.szódabikarbóna
4g.só keverékét.
Míg a sütő melegszik hagyni kell sűrűsödni.
Bagettformába osztani a tésztát,magvakkal szórni és előmelegített 175 fokos,légkeveréses sütőben,35 percig sütni.
3 db.kb.200g.-os bagett lett
A szárított élesztőt cukros, langyos vízben elkeverjük, és pár percig állni hagyjuk, míg fel nem habzik. A lisztet közben összekeverjük egy csipet sóval, a joghurttal és egy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy kelesztőtálba szórjuk a porélesztőt és a cukrot, majd ráöntjük a langyos vizet. Ezután a tálba szitáljuk a kétféle lisztet és hozzáadjuk a sót. Kanállal elkeverjük, majd néhány...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTipp! Csak sajttal is elkészíthető, de akkor mielőtt a sajtot rászórjuk, kenjük át a tészta felületét olvasztott vajjal és erre szórjuk a sajtot. Pikánsabb sajttal is érdemes kipró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és annyi vízben amennyi bőven ellepi puhára főzzük. Leszűrjük, (de a főzővizet megtartjuk.) A krumplit áttörjük és a főzővízzel kihűtjük. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű