50 dkg liszt
1 cs szárított élesztő
2 kávéskanál só
2,5 dl langyos víz
0,2 dl olaj
A lisztet, a langyos vízben elkevert porélesztővel, a sóval, olajjal összegyúrom. majd egy órát kelesztem, a kenyérsütő formát kivajazom és a kenyértésztát formázás után a formába teszem és újabb 30 percig kelesztem, majd bevagdosom a tetejét, egy kevés liszttel megszórom és 180 fokra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt készre sütöm.
1 óra alatt a duplájára kelt. Kissé lisztezett felületre borítjuk, és szétdaraboljuk. Nálam 11 dkg-os gombócokra sikerültek, de mint később kiderült, lehettek volna sokkal kisebbek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral felfuttatóm.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztbe beleöntöm a felfutott élsztős tejet, a felolvasztott vajat és összedolgozom. 3. Ezt követően letakarom egy ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes