este:15 dkg liszt
1 dkg élesztő
15 dkg víz
reggel:
50 dkg finomliszt
2 tk. só
1 tk. cukor
1 dkg élesztő
15 dkg joghurt
1 dl víz
5 dkg puha vaj
szezámmag
Dagasztani, 35 - 40 perc kelesztés. 18 -20 fele osztani, gömbölyíteni,10-15 perc pihi.
28-30 cm rudakat sodorni, picit lisztezni.
2 rudat U alakúra hajtani, majd egymásra fektetni. /1 fordított U, két szára közé 1 U. Ezután az alól lévő tésztarúd két végét a felső közepén lefele átbújtatni. kb. 30 percig keleszteni.
200 fok, gőzös sütő.
Vízzel lespiccelni, megszórni maggal. A vizes edényt útólsó 10 percben kivenni. Kb. 25-30 perc alatt aranyszínűre sütni. Spiccelni vízzel.
A langymeleg vízbe belemorzsolom a kimért élesztőt (de az se legyen hideg), rá a kimért “lisztegyveleget”, sót és kókuszzsírt. Olajos kézzel “gyurmázom”, egyneműsítem a tésztát, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk és kész.Ja és be kell tenni a gofri sütőbe
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA víz és az olaj kivételével az összes alapanyagot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a 300 ml langyos vizet, majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint az édesítővel keverd el habverővel , add hozzá a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet, illetve a vaníliát, majd adj hozzá annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapj....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű