este:15 dkg liszt
1 dkg élesztő
15 dkg víz
reggel:
50 dkg finomliszt
2 tk. só
1 tk. cukor
1 dkg élesztő
15 dkg joghurt
1 dl víz
5 dkg puha vaj
szezámmag
Dagasztani, 35 - 40 perc kelesztés. 18 -20 fele osztani, gömbölyíteni,10-15 perc pihi.
28-30 cm rudakat sodorni, picit lisztezni.
2 rudat U alakúra hajtani, majd egymásra fektetni. /1 fordított U, két szára közé 1 U. Ezután az alól lévő tésztarúd két végét a felső közepén lefele átbújtatni. kb. 30 percig keleszteni.
200 fok, gőzös sütő.
Vízzel lespiccelni, megszórni maggal. A vizes edényt útólsó 10 percben kivenni. Kb. 25-30 perc alatt aranyszínűre sütni. Spiccelni vízzel.
A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott éleszt...
Elkészítési idő:A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...
Elkészítési idő:A hozzávalókat bedagasztom, figyelem közben, lehet, hogy kell még plusz folyadék,ne legyen kőkemény a tészta! A hűvös konyhában letakarva hagyom kelni duplájára. (1,5 óra) A va...
Elkészítési idő: