Családireceptkönyv.hu

Puha és finom sonkás kifli kelesztés nélkül! Egyszer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,25 dkg margarin,só,2 tojássárgája,annyi tejföl amennyit felvesz

Elkészítés:


A fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben, 10-15 perc takaréklángon.

Puha és finom sonkás kifli kelesztés nélkül! Egyszer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
292. Hotdog
292. Hotdog

Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összekeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat, a vizet, cukrot a tejet és végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bagel - fagyasztható (Sóbors)
Bagel - fagyasztható (Sóbors)

Morzsold az élesztőt egy deci meleg, cukros vízbe, és várj öt-tíz percig, amíg felfut. Ha megnő a térfogata, add hozzá a sót, a lisztet, öntsd hozzá a maradék vizet, és fogj hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd ropogós kenyér
Svéd ropogós kenyér

Előkészítés: 1. A szárazanyagokat egy műanyag tálba mérjük, alaposan elkeverjük. 2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet. Alaposan elkeverjük. 30 percet pihentetjük. Elkészítés: 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött háromszögek
Töltött háromszögek

Az élesztőt felfuttatom a tejjel, összedolgozom az anyagokat /géppel/, és duplájára kelesztem. Könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk. Tojás nem kell bele. Kinyújtom, megkenem tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk