50 dkg liszt,25 dkg margarin,só,2 tojássárgája,annyi tejföl amennyit felvesz
A fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben, 10-15 perc takaréklángon.
1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és hozzá adjuk az élesztőt. Így hagyjuk letakarva kb 10-15 percig. 2. Mikor szép habos már, hozzá adjuk a tojást és az átszitált liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelesztőtálban állítottam össze,majd beraktam a dagasztó gépbe 20 percre. Lehet ezt kézzel is. Akkor jó,amikor szép fényes ,rugalmas ,nem ragad és egy gombócban van. Az ujjad belen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük, majd kézzel jól átgyúrjuk. Áttesszük egy lisztel megszórt gyúródeszkára és cipó alakúra formázzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű500 gr sima liszt 330 ml víz Ezt összegyúrom 15 percig állni hagyom Utána hozzáadok 2 teáskanál (9 gramm) instant élesztőt, (vagy 27 gramm friss élesztőt)amit felfuttattam e...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű