25 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dl langyos víz
1 teáskanál himalája só
2 dkg friss élesztő
1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihenni.
3. Lisztezett gyúrótáblán 2-3 mm vastagságú kör alakokra nyújtjuk.
4. Egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom őket újabb 30 percig pihenni.
5. 220 fokra előmelegített sütőben, a sütő rácsán 5-6 perc alatt készre sütjük.
6. És tényleg, valóban tökéletes, üreges, puha piták kerekedtek ki ebből a pár soros leírásból, így indulhat a házi diétás gyros gyártása!
Teljes kiőrlésű pita kalória és szénhidráttartalma:
100 g 184 kcal és 34 g szénhidrátot tartalmaz.
1 db (4 egyforma méretű pita esetén) 46 kcal és 8,5 g szénhidrátot tartalmaz.
1. A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem. Ezután hozzáadtam a vizet és az olajat, összedolgoztam. Olajos kézzel kisebb gombócokat formáztam a tésztából és egy sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat a kenyérsütő üstjébe mérjük, dagasztóprogramot indítunk, sima, fényes tésztát dagasztunk. 45 percig kelesztjük fedeles tálban, kicsit átnyomkodjuk, formázzuk, szil...
Elkészítési idő: 3 óra+előtészta Nehézség: Közepeselkészítés Sajt kivételével az alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd 5 percet állni hagyjuk. Masszából evőkanál segítségével halmokat rakunk a sütőpapírral bélel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű