Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Teljes kiőrlésű pita


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dl langyos víz
1 teáskanál himalája só
2 dkg friss élesztő

Elkészítés:


1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.

2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihenni.

3. Lisztezett gyúrótáblán 2-3 mm vastagságú kör alakokra nyújtjuk.

4. Egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom őket újabb 30 percig pihenni.

5. 220 fokra előmelegített sütőben, a sütő rácsán 5-6 perc alatt készre sütjük.

6. És tényleg, valóban tökéletes, üreges, puha piták kerekedtek ki ebből a pár soros leírásból, így indulhat a házi diétás gyros gyártása!

Trükkök, tippek, praktikák:


Teljes kiőrlésű pita kalória és szénhidráttartalma:

100 g 184 kcal és 34 g szénhidrátot tartalmaz.

1 db (4 egyforma méretű pita esetén) 46 kcal és 8,5 g szénhidrátot tartalmaz.

Teljes kiőrlésű pita

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kornspitz
Kornspitz

A hozzávalók előkészítése után, kimérem a magokat, majd száraz serpenyőben hozzáadott víz, folyadék nélkül, közepes hőmérsékleten addig pirítom őket, míg a lenmag úgy nem ugrál, mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
turós fánk sütőben süstve
turós fánk sütőben süstve

1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk recept
Fánk recept

Az élesztőt 2 dl tejben felfuttatjuk egy pici cukorral, 4 dl tejet összekeverjük a tojások sárgájával, a lisztbe öntünk minden hozzávalót és jól kidagasztjuk. Ezalatt felverjük ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas kifli
Vajas kifli

A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és egy kevés liszttel. A vajat felolvasztjuk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat, majd a felfuttatott él...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk