menu

Családireceptkönyv.hu

Teljes kiőrlésű pita


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dl langyos víz
1 teáskanál himalája só
2 dkg friss élesztő

Elkészítés:


1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.

2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihenni.

3. Lisztezett gyúrótáblán 2-3 mm vastagságú kör alakokra nyújtjuk.

4. Egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom őket újabb 30 percig pihenni.

5. 220 fokra előmelegített sütőben, a sütő rácsán 5-6 perc alatt készre sütjük.

6. És tényleg, valóban tökéletes, üreges, puha piták kerekedtek ki ebből a pár soros leírásból, így indulhat a házi diétás gyros gyártása!

Trükkök, tippek, praktikák:


Teljes kiőrlésű pita kalória és szénhidráttartalma:

100 g 184 kcal és 34 g szénhidrátot tartalmaz.

1 db (4 egyforma méretű pita esetén) 46 kcal és 8,5 g szénhidrátot tartalmaz.

Teljes kiőrlésű pita

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gitka
Császárzsemle (gluténmentes)
Császárzsemle (gluténmentes)

Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól k...

Elkészítési idő: 50perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Briós
Briós

A lisztet a dagasztó tálba szórom . Közepében kis fészket alakítok ki . Beleteszem a porcukrot , amire rámorzsolom az élesztőt , majd ráöntöm a meglangyosított tejet . Hagyom , hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pita
Pita

A hozzávalókat összeöntöttem egy nagy edénybe. A liszt tetejére öntöttem a langyos vizet és abba morzsoltam bele az élesztőt. Külön nem futottam meg, nem is vártam semmit csak elke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Török Kenyér
Török Kenyér

folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát. H...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk