25 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dl langyos víz
1 teáskanál himalája só
2 dkg friss élesztő
1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihenni.
3. Lisztezett gyúrótáblán 2-3 mm vastagságú kör alakokra nyújtjuk.
4. Egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom őket újabb 30 percig pihenni.
5. 220 fokra előmelegített sütőben, a sütő rácsán 5-6 perc alatt készre sütjük.
6. És tényleg, valóban tökéletes, üreges, puha piták kerekedtek ki ebből a pár soros leírásból, így indulhat a házi diétás gyros gyártása!
Teljes kiőrlésű pita kalória és szénhidráttartalma:
100 g 184 kcal és 34 g szénhidrátot tartalmaz.
1 db (4 egyforma méretű pita esetén) 46 kcal és 8,5 g szénhidrátot tartalmaz.
A hozzávalók előkészítése után, kimérem a magokat, majd száraz serpenyőben hozzáadott víz, folyadék nélkül, közepes hőmérsékleten addig pirítom őket, míg a lenmag úgy nem ugrál, mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 2 dl tejben felfuttatjuk egy pici cukorral, 4 dl tejet összekeverjük a tojások sárgájával, a lisztbe öntünk minden hozzávalót és jól kidagasztjuk. Ezalatt felverjük ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és egy kevés liszttel. A vajat felolvasztjuk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat, majd a felfuttatott él...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű