menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos stangli


Írta:

Elk. idő: 180 perc
Adag: 10 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
1 kg liszt
10 dkg trappista sajt
2 tk só
5,5 dl tej
5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 tojás sárgája
10 dkg margarin

Tetejére:
1 felvert tojás
7-8 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojás sárgájával, a margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk. Ezek kb. 10*15-20 cm nagyságúak.

Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit. A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak. A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk. Hagyjuk 45 percet kelni.

Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük.

Sajtos stangli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
Gofri,tojásmentes
Gofri,tojásmentes

Melegítsük elő a gofri . Száraz hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálba . Hogy egy kis lyukat a száraz hozzávalókat , és öntsük a nedves összetevőket mínusz a víz . Lassan adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes joghurtos kenyér
Gluténmentes joghurtos kenyér

tojásokat habosra verjük, közben mikróban a kukoricalisztet egy tányérban átmelegítjük, (kb. fél-1 perc). A meleg vizet a tojáshoz adjuk, majd a langyos lisztet, bele a sütőport,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Puha kakaós kifli
Puha kakaós kifli

Az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral.Összegyúrjuk a hozzávalókat a kakaó kivételével.A megkelt tésztát kettévesszük. Egyik részébe beletesszük a kakaót.Kelesztjük,kinyújtjuk ő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk