Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos stangli


Írta:

Elk. idő: 180 perc
Adag: 10 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
1 kg liszt
10 dkg trappista sajt
2 tk só
5,5 dl tej
5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 tojás sárgája
10 dkg margarin

Tetejére:
1 felvert tojás
7-8 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojás sárgájával, a margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk. Ezek kb. 10*15-20 cm nagyságúak.

Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit. A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak. A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk. Hagyjuk 45 percet kelni.

Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük.

Sajtos stangli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
274. Sós perec
274. Sós perec

A lisztet, élesztőt, sót összekeverni, a langyos tejfölt hozzátenni. A tejet , margarint, cukrot, a tojássárgáját lassú tűzön melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, /...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejes kifli (Nagy István)
Tejes kifli (Nagy István)

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben 210-220 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tk. császárzsemle
Tk. császárzsemle

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. Összekeverjük a liszteket, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az aszkorbinsavat és a sót. Hozzáöntjük az élesztős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Croissant
Croissant

Atészta hozzávalóit beletesszük a kenyér-sütőgépbe, a következő sorrendet betartva: Alulra kerül a joghurt, tej, tojás, só. Erre öntjük a lisztet, majd a cukor, élesztő következik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk