Családireceptkönyv.hu

Havasi kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás,
2,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
25 dkg zsír vagy sütőmargarin,
70 dkg liszt,só,
1 kanál cukor .

Töltelékhez : kemény lekvár,de lehet dió,mák,

Elkészítés:


Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben. Addig a lisztet a zsírral vagy sütőmargarinnal elmorzsoljuk, amibe aztán belekerül az élesztős tej, a 2 tojás és kicsi só.
Ezeket puha tésztává gyúrjuk, és konyharuhával letakarva legalább 1 órát pihentetjük (kelesztjük). Ezután a tésztát deszkán cipókra osztjuk, sorra kinyújtjuk, minden lapot 8 részre vágunk, megtöltjük kemény lekvárral (lehet más töltelékkel is) és felcsavarjuk.
Tepsibe rakva forró sütőben megsütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Havasi kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött vágott kifli
Töltött vágott kifli

A tésztához a száraz hozzávalókat (élesztőt is) összekevertem egy tálban majd ment hozzá az olaj és a víz. Robotgép dagasztó szárával kikevertem, enyhén lágy volt a tészta, de nem...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tökmagos sajtkrémes rúd glutén- és laktózmentesen
Tökmagos sajtkrémes rúd glutén- és laktózmentesen

tészta hozzávalóit dagasztógép táljába mértem, összeállítottam és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem. Közben elkészítettem a sajtkrémet. Ehhez az alapanyagokat egy tálba mért...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Keksztekercs
Keksztekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szezámmagos zsemle
Szezámmagos zsemle

Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad. Egy tálba tesszük a magliszteket, a sót, a szódabikarbónát, a tojásokat és az útifű maghéj zse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk