A tésztához:
50 dkg finomliszt
25 dkg Rama margarin
1 kispohár tejföl
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 db tojás sárgája
só
15 dkg reszelt trappista sajt
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
15 dkg trappista sajt
A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel tésztát gyúrunk. A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire tesszük. Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
a tej felében cukorral megfuttatom az élesztőt, a másik fele tejbe beleteszem a margarint, a liszthez adom a sót, először az élesztős tejet öntöm a liszthez, majd a margarinos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttattam cukros tejben.Mindent összegyúrtam és a hűtőbe tettem. Közben előkészültem az ebédhez. Kb fél óra múlva,kivettem és 3 részre osztottam.Megkentem minden...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tej felét meglangyosítjuk,2 kanál cukrot elkavarunk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, olajat, a tej másik felét és ízlés szerint sót, majd ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű