menu

Családireceptkönyv.hu

Nagyon finom sajtos pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

50 dkg finomliszt
25 dkg Rama margarin
1 kispohár tejföl
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 db tojás sárgája

15 dkg reszelt trappista sajt
A kenéshez:

1 db tojás
A tetejére:

15 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel tésztát gyúrunk. A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire tesszük. Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nagyon finom sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Házi foszlós sóskifli
Házi foszlós sóskifli

a tej felében cukorral megfuttatom az élesztőt, a másik fele tejbe beleteszem a margarint, a liszthez adom a sót, először az élesztős tejet öntöm a liszthez, majd a margarinos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémsajtos kifli
Krémsajtos kifli

Az élesztőt felfuttattam cukros tejben.Mindent összegyúrtam és a hűtőbe tettem. Közben előkészültem az ebédhez. Kb fél óra múlva,kivettem és 3 részre osztottam.Megkentem minden...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörkifli receptje
Sörkifli receptje

A tej felét meglangyosítjuk,2 kanál cukrot elkavarunk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, olajat, a tej másik felét és ízlés szerint sót, majd ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Kelesztés nélküli kifli
Kelesztés nélküli kifli

A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott éleszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk