30 dkg finomliszt
1,5 dkg élesztő
2 ek. tejföl
2 dl tej
1 kk. cukor
1 kk. só
1 ek. olaj
1 tubus sajtkrém (én most medvehagymásat tettem bele)
15 dkg trappista sajt
1 ek. szárított zöldfűszer keverék (ez el is maradhat)
A hozzávalókat belepakoltam a kenyérsütőbe, és hagytam, hogy a gép szép fényes simára dolgozza. Ez körülbelül húsz perc. Amikor a kenyérsütő befejezi a munkát és pihentetni kezdi a tésztát, várok még pár percet, aztán egy tálba kiteszem a tésztát. Letakarom és meleg helyen hagyom, hogy a duplájára keljen. Ezután lisztezett felületen finoman átgyúrom, és megpróbálom hat egyforma részre osztani. Korábban gondosan elővettem a mérleget, ma már csak szemre daraboltam Kinyújtom egyenként a gombócokat, megkenem sajtkrémmel, megszórom fűszerkeverékkel és feltekerem. Letakarom konyharuhával és hagyom még egy negyedórát pihenni, addig a sütő is bemelegszik. A bagetteket megspriccelem vízzel, megszórom reszelt sajttal, és közepes lángon 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Egy krumpli törővel pépesre törjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit apróra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát és jól összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket robotgéppel kikeverni,állni 15 percet,majd az előmelegített melegszendvics sütőbe kanalazni.Én megkentem a sütőt olajjal és szórtam bele szezámot. Lehet édesen is csinálni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű