Családireceptkönyv.hu

SAJTOS BAGET


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg finomliszt
1,5 dkg élesztő
2 ek. tejföl
2 dl tej
1 kk. cukor
1 kk. só
1 ek. olaj
1 tubus sajtkrém (én most medvehagymásat tettem bele)
15 dkg trappista sajt
1 ek. szárított zöldfűszer keverék (ez el is maradhat)

Elkészítés:


A hozzávalókat belepakoltam a kenyérsütőbe, és hagytam, hogy a gép szép fényes simára dolgozza. Ez körülbelül húsz perc. Amikor a kenyérsütő befejezi a munkát és pihentetni kezdi a tésztát, várok még pár percet, aztán egy tálba kiteszem a tésztát. Letakarom és meleg helyen hagyom, hogy a duplájára keljen. Ezután lisztezett felületen finoman átgyúrom, és megpróbálom hat egyforma részre osztani. Korábban gondosan elővettem a mérleget, ma már csak szemre daraboltam Kinyújtom egyenként a gombócokat, megkenem sajtkrémmel, megszórom fűszerkeverékkel és feltekerem. Letakarom konyharuhával és hagyom még egy negyedórát pihenni, addig a sütő is bemelegszik. A bagetteket megspriccelem vízzel, megszórom reszelt sajttal, és közepes lángon 20 perc alatt aranybarnára sütöm.

SAJTOS BAGET

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ízletes buci
Ízletes buci

1. Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben kevés cukorral fölfuttatjuk. 2. Összedolgozzuk az áttört burgonyával, a liszttel, a sóval és annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy kenyért...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Lusták pizzája! Pár perc, és készen van, az íze pedi
Lusták pizzája! Pár perc, és készen van, az íze pedi

1.Vágd kis kockákra a sonkát, és a paradicsomot. Reszeld le a sajtot. Mosd meg, és vágd apróra a petrezselyemzöldet. 2.Keverd össze a sonkát, a paradicsomot, a sajtot, a majonéz...

Elkészítési idő: 50
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
345. Perecrúd / sós vagy sajtos
345. Perecrúd / sós vagy sajtos

A tejhez adjuk a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, olajat tejfölt, és jól összedolgozzuk, dagasszuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk