• 70 dkg liszt
• 5 dkg élesztő
• 2 db tojás
• 1 pohár kefir
• 100 ml olaj
• 6 dkg cukor
• csipet só
• 100 ml tej
• reszelt sajt
• egy tojás a kenéshez
Krémhez:
• 20 dkg margarin
• 3 dkg só
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk .A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk .Ha meg kelt 4 felé vágjuk . A négy részből egyet elveszünk,megfelezzük és 2 db kb 30 cm -res korongot nyújtunk belőle. Az első lapot megkenjük a sóval habosra kavart margarinnal . Ráfektetjük a másik lapot ,és 8 részre vágjuk .A szélesebb végétől kezdve kifli formára tekerjük . Megkenjük tojással , megszórjuk sajttal előmelegített sütőben pirosra ,sütjük .A további 3 résszel ugyan így járunk el .
Izabella Zs – Sütőm Titka
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Meleg helyre tesszük, és 1 órát pihentetjük. 4 egyforma részre osztjuk. Az egyik cipót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval és a burgonyapehellyel. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a vizet (1-2 evőkanállal visszatartunk és csak szükség esetén adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőtészta: 150 g fehér rozskovászt , 450 g vizet és 400 g Lidl lisztet a dagasztógép táljába összekevertem. 4 órát kelesztettem. Tettem hozzá 200 g Lidl lisztet, 150 g fehér ro...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű