• 70 dkg liszt
• 5 dkg élesztő
• 2 db tojás
• 1 pohár kefir
• 100 ml olaj
• 6 dkg cukor
• csipet só
• 100 ml tej
• reszelt sajt
• egy tojás a kenéshez
Krémhez:
• 20 dkg margarin
• 3 dkg só
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk .A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk .Ha meg kelt 4 felé vágjuk . A négy részből egyet elveszünk,megfelezzük és 2 db kb 30 cm -res korongot nyújtunk belőle. Az első lapot megkenjük a sóval habosra kavart margarinnal . Ráfektetjük a másik lapot ,és 8 részre vágjuk .A szélesebb végétől kezdve kifli formára tekerjük . Megkenjük tojással , megszórjuk sajttal előmelegített sütőben pirosra ,sütjük .A további 3 résszel ugyan így járunk el .
Izabella Zs – Sütőm Titka
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vizet lassan adagolva), kb. 15-20 percet pihentetjük. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel, hozzáadjuk az aromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pirított káposztához a hagymát apróra vágjuk. A káposztát lereszeljük, besózzuk, legalább 1/2 órát állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. Az olajon aranyszínűre karamellizáljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFél deciliter langyos tejhez adjunk hozzá 1 tk cukrot majd morzsoljuk bele az élesztőt és 1-2 evőkanál lisztet is szórjunk rá. Tegyük félre nagyjából 15 percre, amíg szépen felfut....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból egy könnyű tésztát dagasztani, duplájára keleszteni. 3 felé osztani, minden gombócot 2 felé, /6 db/. Tenyérnyi körökre nyújtani, 8 fele vágni, feltekerni. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz