menu

Családireceptkönyv.hu

szegedi cipó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg BL55 Liszt 20 dkg rétesliszt 15 dkg öregtészta 1 ek síkér 1 ek só 4 dl tej 5 dkg vaj 2 ek burgonyapehely

Elkészítés:


Dagasztás után 1 ó kelesztés majd átmozgatás 1/2 kelesztés kibélelt jénaiba még 1/2 ó kelesztés . Előmelegitett sütőbe 1ó sütés !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Perec (Limara)
Perec (Limara)

Kimérem a tejet, vizet, feloldom benne a cukrot és az élesztőt. A dagasztógépbe mérem a lisztet, sót, majd hozzáöntöm a folyadékot és a puha vajat. Rugalmas tésztát dagasztok belől...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Croissant- eredeti recept
Croissant- eredeti recept

Előrebocsátom, hogy ez a recept nem könnyű, és legalább egy napot vesz igénybe, úgyhogy akinek ma kell, kezdje el tegnap. Kezdőknek csak erős idegzet mellett ajánlom, nagyon el tud...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás zsömle (tucsokbogar.blogspot)
Burgonyás zsömle (tucsokbogar.blogspot)

A burgonyát megfőzöm , hűlni hagyom . A liszteket összekeverem . A közepébe kis fészket készítek . Beleteszem a cukrot . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm a meleg tejjel . Hagyom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A legegyszerűbb és legfinomabb kenyér
A legegyszerűbb és legfinomabb kenyér

Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben, ezzel az élesztős vízzel fakanállal, mint a nokedlit, elkeverjük a lisztet. Mikor az összes liszt elkeveredett, kicsit kézzel megigazítjuk,...

Elkészítési idő: 1óra 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk