Tészta:
0,5 kg liszt,
1 ek só,
1 dl olaj,
2,5 dl tej
, 2,5 dkg élesztő,
1 ek cukor
Feltét:
pizzakrém / fokhagymás tejföl / mustár
virsli
sajt
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Majd formázzuk, megkenjük pizzakrémmel (lehet fokhagymás tejföl, vagy fűszeres mustár is), ráhelyezünk egy virslit és megszórjuk sajttal. Fele adagra én pirított hagymát is szórtam, mert szeretjük. Hajók esetén a két végét összecsípjük, kiflinél feltekerjük, és megkenjük tojással, majd mehet a forró sütőbe! Ebből az adagból nekem 12 (nem kicsi) db lett. Viszonylag gyors és finom vacsi!
A káposztát gyaluljuk le, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi, sózzuk, ízesítsük őrölt köménnyel, majoránnával, esetleg ételízesítővel vagy tegyünk bele egy zöldségl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat villával összekeverjük,pihentetjük kb.10 percet,majd felforrósított kókuszolajba kisütjük.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokoza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű