Tészta:
0,5 kg liszt,
1 ek só,
1 dl olaj,
2,5 dl tej
, 2,5 dkg élesztő,
1 ek cukor
Feltét:
pizzakrém / fokhagymás tejföl / mustár
virsli
sajt
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Majd formázzuk, megkenjük pizzakrémmel (lehet fokhagymás tejföl, vagy fűszeres mustár is), ráhelyezünk egy virslit és megszórjuk sajttal. Fele adagra én pirított hagymát is szórtam, mert szeretjük. Hajók esetén a két végét összecsípjük, kiflinél feltekerjük, és megkenjük tojással, majd mehet a forró sütőbe! Ebből az adagból nekem 12 (nem kicsi) db lett. Viszonylag gyors és finom vacsi!
A vizet kézmelegre langyosítsuk meg (ne legyen melegebb, mert leforrázzuk az élesztőt!), és keverjük el benne az élesztőt és a cukrot. Ha pár perc elteltével egy mozgékony, halkan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból egy selymes tapintású tésztát dagasztok, majd letakarva 5-10 percig hagyom pihenni. 9-10 egyenlöre részre osztom és megformázom öket. Tetszés szerint, ma perecek és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfuttatjuk az élesztőt a cukros langyos tejben. Majd a többi hozzávalóval jól bedagasztjuk. Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük. 4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a cukros tejben, a sót összekeverem a liszttel és a margarinnal, majd hozzáadom az élesztőt és összegyúrom. kerekre kinyújtom, cikkekre vágom és kiflialakba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű