60 dk liszt, 2,5 dk élesztő, 3 dl langyos víz, 1 mokkás kanál só, 1 kanál olaj.
Az élesztőt 1 dl langyos vízben felfuttatom, a liszthez öntöm, és a sót és olajat hozzá adom, összegyúrom a vizet apránként adagolva. Nem kell eg ijedni ha ragacsos lesz, mire kidolgozzuk elválik az edény falától.
Letakarva 1 órát kelesztem, majd 6 felé vágom és kis cipókat formázok. Letakarva még 10 percig kelesztem. Majd kis korongokat nyújtok kis ujjnyi
vastagra. Előmelegített sütőben kiolajozott lisztezett tepsiben rózsaszínre sütöm.
A menet roppant egyszerű: daráld le a zabpelyhet, és keverd össze a hozzávalókkal. Akkor vagyunk jók, ha a tészta nem túl folyós, de nem is masszív állagot vesz fel (a víz mennyisé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagasztógépembe rakom az alapanyagokat. Először a lisztet, majd a sót, cukrot, vajat, vizet és legvégül belemorzsolom az élesztetőt. körülbelül 10 percig dagasztottam, majd tálba...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz öregtésztát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a 10 dkg kenyérlisztet, 10 dkg TK búzalisztet 1 tk barnacukrot, 2 dkg élesztőt és 280 ml langyos vizet. Jó alaposan kidagasztjuk és 45...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű