60 dk liszt, 2,5 dk élesztő, 3 dl langyos víz, 1 mokkás kanál só, 1 kanál olaj.
Az élesztőt 1 dl langyos vízben felfuttatom, a liszthez öntöm, és a sót és olajat hozzá adom, összegyúrom a vizet apránként adagolva. Nem kell eg ijedni ha ragacsos lesz, mire kidolgozzuk elválik az edény falától.
Letakarva 1 órát kelesztem, majd 6 felé vágom és kis cipókat formázok. Letakarva még 10 percig kelesztem. Majd kis korongokat nyújtok kis ujjnyi
vastagra. Előmelegített sütőben kiolajozott lisztezett tepsiben rózsaszínre sütöm.
Morzsold az élesztőt egy deci meleg, cukros vízbe, és várj öt-tíz percig, amíg felfut. Ha megnő a térfogata, add hozzá a sót, a lisztet, öntsd hozzá a maradék vizet, és fogj hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, elkeverem a cukorral, beöntöm a kenyér sütőgép tartályába, belemorzsolom az élesztőt. Ha kézzel készítem, akkor a dagasztó tálba öntöm. Átszitálom a liszte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük olajjal és a cukorral összekevert kakaóporral megszórjuk. Felcsavarjuk és másfél cm-es csíkokra vágjuk. Mielőtt kész kis rizstejjel megkenjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű