menu

Családireceptkönyv.hu

Házi pita


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dk liszt, 2,5 dk élesztő, 3 dl langyos víz, 1 mokkás kanál só, 1 kanál olaj.

Elkészítés:


Az élesztőt 1 dl langyos vízben felfuttatom, a liszthez öntöm, és a sót és olajat hozzá adom, összegyúrom a vizet apránként adagolva. Nem kell eg ijedni ha ragacsos lesz, mire kidolgozzuk elválik az edény falától.
Letakarva 1 órát kelesztem, majd 6 felé vágom és kis cipókat formázok. Letakarva még 10 percig kelesztem. Majd kis korongokat nyújtok kis ujjnyi
vastagra. Előmelegített sütőben kiolajozott lisztezett tepsiben rózsaszínre sütöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Magvas zsömi
Magvas zsömi

A száraz anyagokat turmixgépbe rakni, ráönteni a tojásfehérjét és az almaecetet. Egy pár pillanatig beindítani a gépet, /nagyon hamar összeáll/ majd hozzáadni a forró vizet. Addi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljes kiőrlésű hamburger zsemle (Limara)
Teljes kiőrlésű hamburger zsemle (Limara)

Dagasztógép táljába mértem az összes hozzávalót és 5 percig alacsony fokozaton, majd még 15 percig magasabb fokozaton szép sima, fényes felületű tésztát dagasztottam. A tésztát fed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
103. Zsemle
103. Zsemle

Bedagasztani, letakarva 45 percig keleszteni. A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk és golyókat formázunk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan megkenjük zsírral és a zsemléket távola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Alaptészta /zsemle,bagett,stb/.
0. Alaptészta /zsemle,bagett,stb/.

Élesztő futtatni. Víz,olaj,liszt,só összedolgozni az élesztővel.Dagasztani,puha rugalmas tészta.Tál alját kiolajozni,a tésztát 40-50 percig keleszteni.Alaposan átgyúrni,formázni.2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk