90 dkg liszt
20 g só
3,5 dkg élesztő
5 dl víz
magok
Az egészet összekeverni,dagasztani. 40 perc kelesztés.12 fele osztani,gömbölyíteni.A magokat beledolgozni vagy a végén fejjel lefelé vízbe mártani,utána magba.
30 perc pihi .230 fokon 20-25 perc
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk. Utána kinyújtjuk kör alakúra, rákenjük a kicsit felolvasztott vajat, és bevagdossuk úgy, hogy a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1,5 dl langyos , cukros tejben az élesztőt felfuttattam. A liszthez kevertem mindent és összegyúrtam. Egy viszonylag lágy,de már nem ragadós tésztát kaptam. Meleg helyen kelt kb 45...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz öregtészta nem más, mint egy túlkelt tészta és már nagyon régóta használják kenyér sütéshez, péksüteményekhez, mert sokkal lazább szerkezetű, finomabb lesz tőle a kisült termék....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes