90 dkg liszt
20 g só
3,5 dkg élesztő
5 dl víz
magok
Az egészet összekeverni,dagasztani. 40 perc kelesztés.12 fele osztani,gömbölyíteni.A magokat beledolgozni vagy a végén fejjel lefelé vízbe mártani,utána magba.
30 perc pihi .230 fokon 20-25 perc
Jól megdagasztod, majd a tetejére öntesz olíva olajat bőven, szétkened és egyik oldalt alányúlsz és oda is öntesz be olajat bőven. Körbe körbe leszeded az edényről a nyúlós tésztát...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit kézzel vagy géppel dolgozza össze, majd a kenyértésztát vágja 16 részre. Formáljon 16 cipót a darabokból. Egy csokor bazsalikomot vágjon apróra, adjon hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, majd olajos kézzel gombócokká formáztam (én ezután megszórtam a tetejüket kevés rizsliszttel). 50 fokos sütőben 30 percet ke...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesTálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a joghurtot, a vizet, az olajat és a tojást. Rámorzsoljuk az élesztőt és kézz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű