60 dkg liszt
30 dkg zsír
2, 5 dl tej
pici cukor
pici só
4 dkg élesztő
Töltelék: dió, mák, lekvár
Porcukor tetejére.
Lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Felfuttatunk 2,5 dl tejben pici cukorral 4 dkg élesztőt. Pici sót teszünk a lisztbe és össze dolgozzuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, kinyújtjuk és kockákat vágunk belőle, megtöltjük dió, mák, lekvár töltelékkel és feltekerjük.
Megsütjük, még melegen porcukorban forgatjuk.
Összállítom hozzávalókból a tésztát, ha van rá lehetőség 2 órát pihentetem a hűtőbe, elhagyható finom lesz úgy is. Fél cm vékonyra nyújtjuk kiszagatom, fele teli korong, fele kis...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1. Az élesztőt kevés vízzel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk. 2. A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztatjuk, majd a tésztát hagyjuk a duplájára kelni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük. Elindítjuk a dagasztást. 3-4 perc után, amikor már összeállt a tésztánk több részletben hozzáadjuk a puha vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBeleöntjük a vizet, hozzátesszük a kimért bio vajat. Fontos: mindig alulra tesszük a folyékony hozzávalókat, majd a száraz adalékokat, és végül az élesztőt! Rászitáljuk a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű