menu

Családireceptkönyv.hu

Sós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 50 dkg, Bl 80 liszt, 2 tk. só, 2 dl. víz, 3 ek. tejfől, 5 dkg olvasztott vaj, 2,5 dkg. friss élesztő

Elkészítés:


Minden hozzávalók a dagasztógépembe teszek és 10 percig dagasztom. Tálba teszem,, lefedem és duplájára kelesztem. Kelesztés után óvatosan kifordítom a tálból és kicsit átgyúrom. Megpróbálom a legszabályosabb kör formára kihajtani ( ha dupla az adag akkor az alap tésztát kettévágom) 8 felé vágom, majd egyesével mindegyik cikkelyt duplájára nyújtom. A szélesebb felével lefelé hajtva feltekerem. A sütőt előmelegítem 200 fokra az aljába fém edénybe vizet teszek. Amíg a sütő melegszik a kiflik kelnek. kb 20-25 perc alatt készre sütöm.
most baconos rántottával fogyasztottuk

Sós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Csiga (kakaós, diós)
Csiga (kakaós, diós)

A tejben az élesztőt megkelesztjük, összekeverjük, vékonyra (3-4 mm) kinyújtjuk. A töltelék lehet darált dió cukorral keverve, vagy cukros kakaó, lekvár stb. Roládba feltekerjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Tápiókás lapótya
Tápiókás lapótya

A sózott reszelt zöldséghez meleg vizet teszek, ebbe megy a zsír, így nem kell külön felolvasztani. A tápióka liszttől ugyanolyan folyós marad, a kókuszliszt fogja besűríteni, de a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
297. Almás napsugár kalácska
297. Almás napsugár kalácska

Élesztőt futtatni. A többi anyaggal összedolgozni és dagasztani. Kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük. 8-9 részre osztani.Bucikat formálni, 10 perc kelesztés. Töltelék,almát resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Retro kifli
Retro kifli

Összedagasztás után 20 perc pihentetés, majd darabolás 23 db lesz. A darabokat gömbölyíteni, egyenként beolajozni, ismét 20 perc pihentetés, majd kinyújtani, feltekerni. 30 perc p...

Elkészítési idő: Sütés:210 C fok
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk