Hozzávalók: 50 dkg, Bl 80 liszt, 2 tk. só, 2 dl. víz, 3 ek. tejfől, 5 dkg olvasztott vaj, 2,5 dkg. friss élesztő
Minden hozzávalók a dagasztógépembe teszek és 10 percig dagasztom. Tálba teszem,, lefedem és duplájára kelesztem. Kelesztés után óvatosan kifordítom a tálból és kicsit átgyúrom. Megpróbálom a legszabályosabb kör formára kihajtani ( ha dupla az adag akkor az alap tésztát kettévágom) 8 felé vágom, majd egyesével mindegyik cikkelyt duplájára nyújtom. A szélesebb felével lefelé hajtva feltekerem. A sütőt előmelegítem 200 fokra az aljába fém edénybe vizet teszek. Amíg a sütő melegszik a kiflik kelnek. kb 20-25 perc alatt készre sütöm.
most baconos rántottával fogyasztottuk
A tejben az élesztőt megkelesztjük, összekeverjük, vékonyra (3-4 mm) kinyújtjuk. A töltelék lehet darált dió cukorral keverve, vagy cukros kakaó, lekvár stb. Roládba feltekerjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sózott reszelt zöldséghez meleg vizet teszek, ebbe megy a zsír, így nem kell külön felolvasztani. A tápióka liszttől ugyanolyan folyós marad, a kókuszliszt fogja besűríteni, de a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt futtatni. A többi anyaggal összedolgozni és dagasztani. Kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük. 8-9 részre osztani.Bucikat formálni, 10 perc kelesztés. Töltelék,almát resz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszedagasztás után 20 perc pihentetés, majd darabolás 23 db lesz. A darabokat gömbölyíteni, egyenként beolajozni, ismét 20 perc pihentetés, majd kinyújtani, feltekerni. 30 perc p...
Elkészítési idő: Sütés:210 C fok Nehézség: Könnyű