50 dkg túró
4 dl tejföl
10 dkg puha vaj
8 tojás
6 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
kapor vagy citromhéj, esetleg mazsola
A hozzávalókat egy tálba tesszük és krémesre keverjük (nem kell a tojásfehérjét külön felverni, egyszerűen csak egyben mindent géppel szép krémesre ki kell keverni). Ízesítésre tehetünk bele kaprot vagy citromhéjat, esetleg mazsolát. Kisebb méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk és beleöntjük a masszát. 180°C-on tűpróbáig sütjük.
Nagyon gyors és nagyon finom. Igaz, hogy nem lesz vastag, de az íze kárpótol mindenért.
Előkészítés: A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, majd letakarjuk és 30 percen keresztül hagyjuk kelni. A kenyértészta nagyjából...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző kenyér sütéskor ,a megkelt tésztából hűtőbe tettem kb 25dkg át .Tegnap este ezt az (öreg tésztát)megetettem ,10dkg finom liszttel és 0,5dl vízzel Ma korán reggel bedagasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent összegyúrunk. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsoljuk bele a lisztbe. Lágy tésztát kapunk, kicsit ragad. 10 percre, letakarva meleg helyre tesszük, kicsit hadd d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű