Kenyér
40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 4 dl víz
60 dkg , 2 dkg élesztő , 6 kk só, 2 dl víz, 5 dkg vaj, késhegynyi aszkorbin sav
1. A túrót, a tojást, a vajat és a cukrot fakanállal simára keverjük. 2. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mazsolát és összedolgozzuk. 3. Kb. 5 cm átmérőjű golyókat f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűste: kivesszük az öregtésztát a hűtőből, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletet vesz fel, és ráöntjük a meleg vizet. A többi hozzávalókat a robotgép keverőtáljába tesszük. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl tejben 1 ek. cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes