Családireceptkönyv.hu

Sajtos perec


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 250 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 230 ml langyos víz

Szóráshoz:

- reszelt trappista sajt
- nagymáretű dekorsó

VAGY:

Sóhab:
- 3 ek víz
- 1 ek nutree liszt és 1 ek rizsliszt
- 1 csapott ek só


Elkészítés:


lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevetem, hozzáadtam a porélesztőt majd megint összekevertem. Beleöntöttem a langyos vizet és elkezdtem dagasztani a tésztát. Gyorsan összeáll, nem csomós. A tésztát meleg helyen (50 fokos sütőben) 40 percet kelesztettem. Ezuán olajos kézzel kivettem a tálból szintén olajozott nyújtólapon kissé átgyúrtam majd kisebb-nagyobb gombócokat csíptem a tésztából amit az olajos szilikon lapon rúddá görgettem, majd pereccé formáztam....A különböző méretű pereceket sütőpapíros tepsibe pakolam, néhány tetejére nagyméretű dekorsót és sajtot szórtam..(aki tejfehérje érzékeny az persze használjon növényi sajtot illetve csak sósan készítse vagy bármi más maggal)180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.

Állati finoooom! :)

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.glutenmentesovezet.hu/

Amikor már szép világosak a pereceink (kb. 8-10 perc után) akkor sóhabot csepegtetünk a tetejükre, majd visszatesszük sülni.

Sajtos perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Pizzatészta
Pizzatészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Kakaós kifli - sk
Kakaós kifli - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós csiga, túrós tésztából
Kakaós csiga, túrós tésztából

A túrót egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, sót, tejet és az étolajat. Az egészet robotgéppel simára keverjük, majd beletesszük a sütőporral átszitá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vizes zsemle
Vizes zsemle

Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk