:15dkg finom liszt,2,5dkg élesztő,1,5dl víz,1evők olaj.30perc után hozzá:50dkg liszt,2,5dl víz,1 kávésk cukor,3kávésk só,2evők olaj,csipet aszkorbin,1-1bő teásk sikér és búzacsíra.
Összedolgozni jól keleszteni és sütni 60 perc
1. Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 2. 30 percet pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kisodorjuk. (Én a legnagyobb pog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖssze, LEGALÁBB 40 perc pihi, átgyúr,8 felé oszt LEGALÁBB 10 perc pihi, nyújt , 30 - 40 cm kör leken vaj, sajt ,1 vágás középről lefele felteker tölcsér formára, csúcsát ben...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézhttp://www.tanuljmegsutni.hu/2012/11/ropogos-heju-kovaszolt-kenyer.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA z élesztőt cukjros langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, összekeverjük, mélyedést készítünk a közepébe beleöntjük az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz