35 dkg liszt, 1 teáskanál só, ugyanannyi cukor, fél élesztő és 2,5 dkg olvasztott margarin.
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben, a margarint felolvasztom és mindent összegyúrok. Kigombócozom és a tetejét tejjel kenem meg. 15 percig kelesztem majd 220 fokon kb 15 perc alatt megsütöm.
1 A tésztához a tejet és a vajat egy kisebb fazékban kevergetve addig langyosítjuk, amíg a vaj felolvad. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáöntjük a vizet, és egy kis tálkában összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. a sót, az olvasztott vajat a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet összekeverjük, kidagasztjuk. (lehet kell pótolni a lisztet) két gombócot...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűHa porélesztővel dolgozunk, akkor csak szórjuk a a liszthez. Tegyük ugyanezt a sóval és a cukorral is. Ha normál élesztőt használunk, akkor keverjük el a langyos vízben, és így adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű