50 dkg teljes kiőrlésű liszt
4,5 dl víz
5 dkg élesztő
5 dkg napraforgómag
5 dkg lenmag
5 dkg élesztő
2 teáskanál só
Belemorzsoljuk az élesztőt a langyos vízbe és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a magvakat, majd elkezdjük összegyűrni a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 200 fokon sütjük 50 perc alatt ropogósra.
Az élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos vízzel, a cukorral összekeverem. Hozzáadom a lisztet, zsírt és jól összedolgozom, hagyom egy 15-20 percet pihenni. (Ha van kenyérsütő géped, nyugodtan dobj be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel összekeverjük a túrót és a cukrot, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kézzel dolgozzuk bele a sót, a sütőport és a lisztet.. Enyhén lisztezett felületen téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 150 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 2. A többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű