100g Nutri free per pane
2 ek köles liszt
2 ek cirok liszt
2 ek hajdina liszt
2 ek amarant liszt
2 ek barna rizsliszt
2 ek zabpehely
1 ek mandula liszt
1 ek útifűmaghéj liszt
1 ek bambusz rost
1 ek puffasztott amarant
Ha az egész nincs 300g, akkor Schar B-vel kiegészítem.
1 mk aszkorbinsav
1 tk só
1 tk cukor
15 g friss élesztő
30 ml vízben zselésített chiamag
1 ek növényi joghurt
Kb 250 ml víz
2 ek házi kacsazsír
Dagasztás után formában kelesztés 35 fokon 40 -50 percig. Sütés 200 fokon 10 percig, majd 170 fokon 40 -50 percig.
A tej felében a pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat apránként összeöntve addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Nem kell keleszteni!!! 4 részre osz...
Elkészítési idő: 40 percA sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...
Elkészítési idő: 160 percA száraz hozzávalókat összekevertem, beleöntöttem a folyadékba, és 5-10 percig dagasztottam. Egy tepsi, vagy egy sütőpapir aljára kevés oliva olajat öntöttem, megsóztam, beletettem...
Elkészítési idő: 3/4 óra+ 20 per