Egy gáztepsihez az adag 2 csésze liszt,3/4 csésze víz,1 tk. só,1 ek. zsír, 1 ek. ecet.
Ezt jól ki kell dagasztani.Kis cipókat formázok és olajjal megkenem a tetejét és egy kicsit pihentetem. 8 cipócskára osztom,leolajozom vagy zsírozom. A nyújtást már tudja mindenki. Asztalra lepedő,rá liszt,és körbe-körbe kezdjük húzni,majd alá nyúlva húzogatjuk. Körbe a szélén a vastagabb részt letépjük. Jól megkenjük olvasztott zsírral,amire rászórjuk a már hideg,előre elkészített töltelékeket. Feltekerjük a lepedő segítségével,megkenjük zsírral.Tölteléke túró,káposzta,friss cseresznye,mák,dió,tökös-dió,szilva,barack és meggy lehet. Mehet az előmelegített sütőbe 160 fokra. Ha halványan színesedik,akkor kész.
. a hozzávalókat kimérjük egy tálban. Az élesztőt nem kell külön felfuttatni. Apránként adagolva a langyos vizet rugalmas tésztát dagasztunk. Ha összeállt, fél órára pihenni hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a zsírt, a sót, az egész tojást, az egy tojás sárgáját, a tejfölt és lágy de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejet összekeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és a tejet, majd megdagasztjuk. Letak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben jól el kell dolgozni a felfuttatott élesztőt, sót, zsírt és tejfölt. Kinyúlt, szaggat, megtölt bármilyen lekvárral. ~180°C-on sül 15 percet ( de úgyis látszik ha szépe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű