Egy gáztepsihez az adag 2 csésze liszt,3/4 csésze víz,1 tk. só,1 ek. zsír, 1 ek. ecet.
Ezt jól ki kell dagasztani.Kis cipókat formázok és olajjal megkenem a tetejét és egy kicsit pihentetem. 8 cipócskára osztom,leolajozom vagy zsírozom. A nyújtást már tudja mindenki. Asztalra lepedő,rá liszt,és körbe-körbe kezdjük húzni,majd alá nyúlva húzogatjuk. Körbe a szélén a vastagabb részt letépjük. Jól megkenjük olvasztott zsírral,amire rászórjuk a már hideg,előre elkészített töltelékeket. Feltekerjük a lepedő segítségével,megkenjük zsírral.Tölteléke túró,káposzta,friss cseresznye,mák,dió,tökös-dió,szilva,barack és meggy lehet. Mehet az előmelegített sütőbe 160 fokra. Ha halványan színesedik,akkor kész.
Korán reggel feloldottam a kovász a vízben, a lisztet kelesztő tálba szitáltam, elkevertem a finom tengeri sóval. Összeállítottam a tésztát, majd 10 perc múlva megdagasztottam lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászt előző este elkészítjük. Letakarva pihentetjük, nem kell hűtőbe tenni. Másnap kimérjük a hozzávalókat, majd összedolgozzuk a kovásszal. Szép, fényes tésztát kapunk. Kiolaj...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesEgy nagy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot. Ezeket kézzel kicsit átkeverjük. Az élesztőt egy pohárban kevés, a langyosnál picit melegebb vízben elkeverjük, hogy felo...
Elkészítési idő: 270perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután két felé vágom,majd nyolc- nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mind...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű