Családireceptkönyv.hu

Kovászos kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Előző nap este: 2,5 dl víz, kb. 30 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 1 tk. ecet, ici cukor kovászt készítek.
Másnap a kovászt 2,5 dl vizet, 75 dkg lisztet (rétes, graham, sima) 3 tk. só.
Ebből egy félkemény tésztát csinálunk, majd 1 órára kb. hűtőbe tesszük, utána megformázzuk és kelni hagyjuk. Majd bevagdossuk és teljes hőfokon sütni kezdjük 10 percig gőzös sütőben, tepsibe víz, majd szép pirosra sütjük Vége előtt vízzel spricceljük.

Elkészítés:


Ebből egy félkemény tésztát csinálunk, majd 1 órára kb. hűtőbe tesszük, utána megformázzuk és kelni hagyjuk. Majd bevagdossuk és teljes hőfokon sütni kezdjük 10 percig gőzös sütőben, tepsibe víz, majd szép pirosra sütjük Vége előtt vízzel spricceljük.

Kovászos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Serpenyős lepénykenyér
Serpenyős lepénykenyér

Egy nagy tál aljába öntök 2 deci langyos vizet, beleteszem az élesztőt és a cukrot, elkeverem. Hozzászórom a lisztet és a sót. Fakanállal, esetleg a robotgép spirálos fejét alkalma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
298. Bagel
298. Bagel

Az élesztőt felfuttatjuk a vízzel és cukorral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, míg szép, homogén tésztát kapunk. A dagasztás közben nekem még elég sok lisztet felvett. Kele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű bagett
Egyszerű bagett

Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk