Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kovászos kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Előző nap este: 2,5 dl víz, kb. 30 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 1 tk. ecet, ici cukor kovászt készítek.
Másnap a kovászt 2,5 dl vizet, 75 dkg lisztet (rétes, graham, sima) 3 tk. só.
Ebből egy félkemény tésztát csinálunk, majd 1 órára kb. hűtőbe tesszük, utána megformázzuk és kelni hagyjuk. Majd bevagdossuk és teljes hőfokon sütni kezdjük 10 percig gőzös sütőben, tepsibe víz, majd szép pirosra sütjük Vége előtt vízzel spricceljük.

Elkészítés:


Ebből egy félkemény tésztát csinálunk, majd 1 órára kb. hűtőbe tesszük, utána megformázzuk és kelni hagyjuk. Majd bevagdossuk és teljes hőfokon sütni kezdjük 10 percig gőzös sütőben, tepsibe víz, majd szép pirosra sütjük Vége előtt vízzel spricceljük.

Kovászos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Sajtos, baconos kenyérroló
Sajtos, baconos kenyérroló

Tipp! Csak sajttal is elkészíthető, de akkor mielőtt a sajtot rászórjuk, kenjük át a tészta felületét olvasztott vajjal és erre szórjuk a sajtot. Pikánsabb sajttal is érdemes kipró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Meggyes bukta
Meggyes bukta

Felfuttatjuk cukorral az élesztőt tejben. Majd a hozzávalókat jól átdolgozzuk hogy lágy tésztát kapjuk.Duplájára kelesztjük. Deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négy...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Svájci gyökérkenyér
Svájci gyökérkenyér

A sót és a szárított élesztőt összekevertem a lisztekkel, majd a vízzel összeállítottam a tésztát, de nem dagasztottam meg. Lefedve, műanyag kelesztő tálban pihent 12 órán át szoba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Zöldséges lepények „alagyji”
Zöldséges lepények „alagyji”

Legjobb egyféle zöldségből készíteni. A cukkinit nagy lyukú, a többi zöldséget közepes méretű reszelőn reszeljük le. A masszát sózzuk meg és tetszőlegesen fűszerezzük*. Tegyünk bel...

Elkészítési idő: gyors!
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk