Előző nap este: 2,5 dl víz, kb. 30 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 1 tk. ecet, ici cukor kovászt készítek.
Másnap a kovászt 2,5 dl vizet, 75 dkg lisztet (rétes, graham, sima) 3 tk. só.
Ebből egy félkemény tésztát csinálunk, majd 1 órára kb. hűtőbe tesszük, utána megformázzuk és kelni hagyjuk. Majd bevagdossuk és teljes hőfokon sütni kezdjük 10 percig gőzös sütőben, tepsibe víz, majd szép pirosra sütjük Vége előtt vízzel spricceljük.
Ebből egy félkemény tésztát csinálunk, majd 1 órára kb. hűtőbe tesszük, utána megformázzuk és kelni hagyjuk. Majd bevagdossuk és teljes hőfokon sütni kezdjük 10 percig gőzös sütőben, tepsibe víz, majd szép pirosra sütjük Vége előtt vízzel spricceljük.
Tipp! Csak sajttal is elkészíthető, de akkor mielőtt a sajtot rászórjuk, kenjük át a tészta felületét olvasztott vajjal és erre szórjuk a sajtot. Pikánsabb sajttal is érdemes kipró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatjuk cukorral az élesztőt tejben. Majd a hozzávalókat jól átdolgozzuk hogy lágy tésztát kapjuk.Duplájára kelesztjük. Deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négy...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA sót és a szárított élesztőt összekevertem a lisztekkel, majd a vízzel összeállítottam a tésztát, de nem dagasztottam meg. Lefedve, műanyag kelesztő tálban pihent 12 órán át szoba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegjobb egyféle zöldségből készíteni. A cukkinit nagy lyukú, a többi zöldséget közepes méretű reszelőn reszeljük le. A masszát sózzuk meg és tetszőlegesen fűszerezzük*. Tegyünk bel...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: Könnyű