Előző nap este: 2,5 dl víz, kb. 30 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 1 tk. ecet, ici cukor kovászt készítek.
Másnap a kovászt 2,5 dl vizet, 75 dkg lisztet (rétes, graham, sima) 3 tk. só.
Ebből egy félkemény tésztát csinálunk, majd 1 órára kb. hűtőbe tesszük, utána megformázzuk és kelni hagyjuk. Majd bevagdossuk és teljes hőfokon sütni kezdjük 10 percig gőzös sütőben, tepsibe víz, majd szép pirosra sütjük Vége előtt vízzel spricceljük.
Ebből egy félkemény tésztát csinálunk, majd 1 órára kb. hűtőbe tesszük, utána megformázzuk és kelni hagyjuk. Majd bevagdossuk és teljes hőfokon sütni kezdjük 10 percig gőzös sütőben, tepsibe víz, majd szép pirosra sütjük Vége előtt vízzel spricceljük.
A szitált lisztbe beleütjük a tojásokat, beletesszük a tejfölt, a citrom héját ás a 4 deka cukrot s jó kemény tésztát gyúrunk. Lisztezéssel éppen úgy elnyújtjuk jó vékonyra, mint a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt keverjük el a langyos tejben. A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá az olajat, a tejfölt, egy egész tojást és az élesztős tejet. Gyúrjunk belőle rugalmas, homogén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tej felében a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztává gyúrjuk (csak egy pár percet vesz igénybe, nagyon szépen összeál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekever, fél órát kell állni hagyni majd 170°C-on 15percig sütni.
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű