62 dkg finomliszt
5 dkg friss élesztő
1 dl tej
1 mk cukor
35 dkg főtt krumpli
2 db tojás
1 ek só
15 dkg zsír
4 ek tejföl
kenés:
1 db tojássárgája
1 tk tej
A krumplit sós vízben puhára főzni, kihűlni. Az élesztőt, a cukorral tejben felfutni.
A lisztet elkever sóval,hozzá a zsír, tört krumpli,tojások,élesztő, tejföl
lágy tésztát gyúrni. Nem kell dagasztani.
2,5 - 3 cm vastagságúra nyújtani, bevagdosni, pogácsaszaggatóval kiszaggatni.
Lekenjük a pogácsák tetejét.
180 fok 25 perc sütés, ne tovább, mert száraz lesz.
A tejet és a lisztet összeöntjük, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt hagyjuk felfutni. Közben a lisztet keverőtálba tesszük, elkeverj...
Elkészítési idő:Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...
Elkészítési idő: 1,5 óra* Az élesztőt felfuttatjuk a tejben1 ek cukorral.A liszthez adjuk a cukrot,a vaniliás cukrot,tojás sárgát,olvasztott vajat és a fefuttatott élesztőt. * Alaposan kidagasztjuk.1...
Elkészítési idő: 2 óraBeteszek minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idő legalább 10 perc. Fényes nem ragadós tészta, könnyen formázható, inkább kemény rugalmas tésztának kell lennieA dagasztás után lis...
Elkészítési idő: