- 4 tojás
- 15 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 30 dkg liszt
- 75 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelünk egy tepsit.
Áttörünk 75 dkg túrót, simára keverjük 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával, majd belekeverjük a 4 tojás felvert habját, és 1 evőkanál lisztet teszünk bele. Ezt a kibélelt tésztára öntjük, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával. 3 órát pihentetjük.
A pihentetés után előmelegített sütőben megsütjük.
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a mézzel felfuttatott élesztőt és a vizet. Kb 25 percig hagyom kelni. 175 fokra előmelegített sütőbe teszem. Tűpróbáig sütöm (kb...
Elkészítési idő: 10 min + 1 óra Nehézség: Könnyűlangyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót...
Elkészítési idő: 3 ora Nehézség: KönnyűA szemben lévő részeknél a fotón látott formában bevágjuk a tésztát. Ügyeljünk arra, hogy a közepén maradjon annyi hely, hogy a tölteléket be tudjuk úgy rakni, hogy a bevágások me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bedagasztott, duplájára kelesztett tésztát 8 egyforma darabba vágom. Mindet négyzet alakúra nyújtom, majd az egyik sarlától elkezdem feltekerni. Mikor a közepéig érek, a szemközt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű