Családireceptkönyv.hu

Pihe-puha túrós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 4 tojás

- 15 dkg margarin

- 3 dkg élesztő

- 30 dkg liszt

- 75 dkg túró

- 25 dkg porcukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelünk egy tepsit.

Áttörünk 75 dkg túrót, simára keverjük 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával, majd belekeverjük a 4 tojás felvert habját, és 1 evőkanál lisztet teszünk bele. Ezt a kibélelt tésztára öntjük, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával. 3 órát pihentetjük.

A pihentetés után előmelegített sütőben megsütjük.

Pihe-puha túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia farmerkenyér (Fahej, nosalty)
Francia farmerkenyér (Fahej, nosalty)

1,5 dl langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt. A liszttel, a tejföllel, a sóval, az olajjal és az élesztős vízzel tésztát dagasztunk. Ha túl keménynek érezzük, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovász egy etetéssel
Kovász egy etetéssel

Egy etetéssel, réteslisztből készült természetes fehér kovász (a Nagyi Sűrű, Kemény Kovásza – NSKK) Veszünk egy tiszta üveget, amit lemérünk. A súlyát ráírjuk az üvegre. Az üv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lakatos
Vizes zsemle
Vizes zsemle

Kidagasztjuk, majd 45 percig kelesztjük. 10 részre osztjuk, megformázzuk, majd tepsibe tesszük és még 20 percet kelesztjük. Sütőbe vizet teszünk és 180 fokra melegítjük. Kb. 40 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ciabatta (olasz kovászos kenyér)
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Ciabatta (olasz kovászos kenyér)

Érdemes este bekeverni a tésztát, mert kb. 12 óra kelésre lesz szüksége. Keverjük el a liszteket, keverjük hozzá a sót és a szárított élesztőt. Öntsük hozzá a vizet, keverjük el a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk