Tészta:
500g liszt
csipet só
50g barna cukor
20g friss élesztő
50g puha vaj
1db tojás
2dl tej
Töltelék:
Nutella
Tetejére:
1db tojás
A tészta hozzávalóit géppel jól összedolgozzuk, vékonyan belisztezve, letakarva pihenni hagyjuk kb.30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, elfelezzük, mindkét darabot átgyúrjuk, gombócot formázva belőlük ismét pihentetjük kb. fél órát.
Tetszés szerint formázható:
Nutellás kifli
Nutellás virág
Nutellás (fahéjas, kakaós) csavart
Vékonyra kinyújtjuk, töltelékkel megkenjük, formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, amíg az bemelegszik, hagyjuk pihenni.
Végül egy kissé felvert tojással lekenjük a tetejüket, majd betoljuk a forró sütőbe, és kb.20-25 perc alatt megsütjük.
Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
Nutellás csavart esetén 4 részre osztani a tástát.Egyenként téglalapra nyújtani, megkenni, más esetben cukrozott kakaóval, fahájjas cukorral megszórni, feltekerni, mint a beiglit.Hosszanti oldalán majdnem kettévágni, s nyitott felével felfelé összetekerni a két szálat.Ebből a mennyiségből lehet 4 rúd, akár négy ízben!
Megdinszteljük a hagymát az olajon, félretesszük, hagyjuk kicsit hűlni. A langyos tejbe tesszük a cukrot meg az élesztőt, felfuttatjuk. Közben összekeverjük a liszteket, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral és 3-4 evőkanál langyos tejet öntünk rá. A maradék tejhez adjuk a sót, ol...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk,szokás szerint kel tésztát dagasztunk. Kétszeresére kelesztjük. A pudingport a cukrokkal,tejjel felfőzzük,langyosra kihűtjük. Ez egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 5 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát bambuszro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű