Tészta:
500g liszt
csipet só
50g barna cukor
20g friss élesztő
50g puha vaj
1db tojás
2dl tej
Töltelék:
Nutella
Tetejére:
1db tojás
A tészta hozzávalóit géppel jól összedolgozzuk, vékonyan belisztezve, letakarva pihenni hagyjuk kb.30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, elfelezzük, mindkét darabot átgyúrjuk, gombócot formázva belőlük ismét pihentetjük kb. fél órát.
Tetszés szerint formázható:
Nutellás kifli
Nutellás virág
Nutellás (fahéjas, kakaós) csavart
Vékonyra kinyújtjuk, töltelékkel megkenjük, formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, amíg az bemelegszik, hagyjuk pihenni.
Végül egy kissé felvert tojással lekenjük a tetejüket, majd betoljuk a forró sütőbe, és kb.20-25 perc alatt megsütjük.
Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
Nutellás csavart esetén 4 részre osztani a tástát.Egyenként téglalapra nyújtani, megkenni, más esetben cukrozott kakaóval, fahájjas cukorral megszórni, feltekerni, mint a beiglit.Hosszanti oldalán majdnem kettévágni, s nyitott felével felfelé összetekerni a két szálat.Ebből a mennyiségből lehet 4 rúd, akár négy ízben!
A langyos cukros tejbe belemorzsolni az élesztő és felfuttatni. Egy tálba beletenni a sóval, és az őrölt borssal összekevert lisztet, majd hozzáadni a margarint és összemorzsoln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval lágyabb tésztát készítünk és letakarva duplájára kelesztjük. A töpörtyűt kikeverjük 1 tk sóval. A me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelt tésztát készítünk, és minimum fél órát hagyjuk kelni langyos helyen. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük olajjal és m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEzúttal is búzasikért használtam a tésztához, lisztmennyiségben, lazább tőle a tészta és picit csökken a ch. A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes