menu

Családireceptkönyv.hu

327. Kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt
20 dkg BL 80-as liszt
3 dkg élesztő v.7 g szárított élesztő
1-1,5 ek. zsíradék /margarin
3 dl tej
1,5 ek.cukor
2 mk só
víz amennyit a tészta felvesz

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd egy kiolajozott tálban duplájára kelesztettem. 10 részre vágtam, gömbölyítettem és megint pihent fél órát, vékony, hosszú csíkokra nyújtottam, vékonyan megkentem vajjal, majd felcsavartam. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben ismét kelesztettem, majd 200 fokon megsütöttem. A még forró kifliket vékonyan átkentem olvasztott vajjal.
sütés 20-25 perc








210-220 fok kb.15 perc

327. Kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vaníliás csiga
Vaníliás csiga

Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 5 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Croissant recept
Croissant recept

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (kivéve a margarin) bedagasztjuk a tésztát. Hűtőben hagyjuk kelni 1-1,5 órát. Miután megkelt kicsit átgyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Pizzás csiga
Pizzás csiga

A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, egyenletesen rákenjük a pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
Mindennapi kenyerünk (NIKK NEW LIFE)
Mindennapi kenyerünk (NIKK NEW LIFE)

Először a folyékony, majd az többi hozzávalót is a kenyérsütő üstjébe mérem, közepes keménységű tésztát dagasztunk. Sima, fényes, szakadásmentes felületű legyen, de azért legyen t...

Elkészítési idő: bő 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk