45 dkg liszt
20 dkg BL 80-as liszt
3 dkg élesztő v.7 g szárított élesztő
1-1,5 ek. zsíradék /margarin
3 dl tej
1,5 ek.cukor
2 mk só
víz amennyit a tészta felvesz
A hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd egy kiolajozott tálban duplájára kelesztettem. 10 részre vágtam, gömbölyítettem és megint pihent fél órát, vékony, hosszú csíkokra nyújtottam, vékonyan megkentem vajjal, majd felcsavartam. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben ismét kelesztettem, majd 200 fokon megsütöttem. A még forró kifliket vékonyan átkentem olvasztott vajjal.
sütés 20-25 perc
210-220 fok kb.15 perc
Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 5 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (kivéve a margarin) bedagasztjuk a tésztát. Hűtőben hagyjuk kelni 1-1,5 órát. Miután megkelt kicsit átgyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, egyenletesen rákenjük a pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a folyékony, majd az többi hozzávalót is a kenyérsütő üstjébe mérem, közepes keménységű tésztát dagasztunk. Sima, fényes, szakadásmentes felületű legyen, de azért legyen t...
Elkészítési idő: bő 3 óra Nehézség: Közepes