Családireceptkönyv.hu

327. Kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt
20 dkg BL 80-as liszt
3 dkg élesztő v.7 g szárított élesztő
1-1,5 ek. zsíradék /margarin
3 dl tej
1,5 ek.cukor
2 mk só
víz amennyit a tészta felvesz

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd egy kiolajozott tálban duplájára kelesztettem. 10 részre vágtam, gömbölyítettem és megint pihent fél órát, vékony, hosszú csíkokra nyújtottam, vékonyan megkentem vajjal, majd felcsavartam. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben ismét kelesztettem, majd 200 fokon megsütöttem. A még forró kifliket vékonyan átkentem olvasztott vajjal.
sütés 20-25 perc








210-220 fok kb.15 perc

327. Kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pita (gyros)
Pita (gyros)

Ezeket kidagasztottam,enyhén lágy volt a tészta,de nem vészes,lisztezett szilikonlapra borítottam görgettem erre-arra így mindenhol lisztes lett,ekkor tudtam formázni,addig ragadt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes túrós pogácsa
Zabpelyhes túrós pogácsa

A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Dédanyáink kiflije
Dédanyáink kiflije

250 g lisztből, 25 g élesztőből, csipetnyi cukorból és megfelelő mennyiségű langyos tejből lágy kovászt készítünk. Ha jól megkelt összedolgozzuk 750 g liszttel, 20 g sóval, kávéska...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk