45 dkg liszt
20 dkg BL 80-as liszt
3 dkg élesztő v.7 g szárított élesztő
1-1,5 ek. zsíradék /margarin
3 dl tej
1,5 ek.cukor
2 mk só
víz amennyit a tészta felvesz
A hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd egy kiolajozott tálban duplájára kelesztettem. 10 részre vágtam, gömbölyítettem és megint pihent fél órát, vékony, hosszú csíkokra nyújtottam, vékonyan megkentem vajjal, majd felcsavartam. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben ismét kelesztettem, majd 200 fokon megsütöttem. A még forró kifliket vékonyan átkentem olvasztott vajjal.
sütés 20-25 perc
210-220 fok kb.15 perc
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragadós tésztát dagasztunk. Ha szükséges, akkor adjun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot belemorzsoljuk az élesztőt elkeverjük és hagyjuk felfutni. A liszteket összekeverjük elkeverjük benne a sót a megkelt élesztőt hozzáöntjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasszuk, 1 óra kelesztés, 8 dbra osztjuk 20 cm és köröket nyújtunk, a tésztalapot lekenjük olajjal, félbehejtjuk, ismét lekenjük olajjal A tetejüket lekenjük tojássárgájával, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű