- 200 g túró
- 50 g víz
- 45 g ch csökkentő liszt
- 20 g bambuszrostliszt
- 2 tojás
- 1 ek. negyedannyi édesítő
- 1 ek. vaníliakivonat
Töltelék:
- 30 g kókuszolaj
- 2 ek. kakaópor
- 4 ek. eritrit (1,5 ek. negyedannyi)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, botmixerrel finomabbra lehet dolgozni a túrót a vízzel és a tojásokkal, és utána hozzáadni a vaníliát, édesítőt és a liszteket. A tészta szépen összeáll, rugalmas állagú lesz és nem ragadós. Ha mégis ragadna, lehet még hozzá tenni bambuszrostlisztet. Hagyjuk 20 percet pihenni, hogy a rostok minden folyadékot magukba szívjanak. Ezután szilikonos nyújtólapon kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, a széleit mindig visszahajtva, hogy téglalap alakot kapjunk, és ne legyen a széle töredezett. Megkenjük olvasztott kókuszolajjal és megszórjuk a kakaós-eritrittel, majd feltekerjük. Érdemes cérnával vágni a csigákat, így nem töredezik, nem lapul össze, mint a késnél. Sütőpapíros tepsire rakjuk a csigákat és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A tejet picit langyosítom, az olaj se legyen hideg. A tészta hozzávalóit jól összegyúrom, ha kell egy pici lisztet még szórok rá. Lefedve hagyom háromnegyed órát kelni. Deszkát jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverem az élesztőt és a cukrot, hagyom felfutni, majd a kimért liszt közepébe öntöm, és annyit keverek a lisztből a tejhez, hogy galuska állagú tésztát kapjak....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét külön tálkában összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük és csomómentesen elkeverjük. A sütéshez előkészített formát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű