Családireceptkönyv.hu

Szénhidrát mentes kakaós csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 200 g túró
- 50 g víz
- 45 g ch csökkentő liszt
- 20 g bambuszrostliszt
- 2 tojás
- 1 ek. negyedannyi édesítő
- 1 ek. vaníliakivonat

Töltelék:

- 30 g kókuszolaj
- 2 ek. kakaópor
- 4 ek. eritrit (1,5 ek. negyedannyi)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, botmixerrel finomabbra lehet dolgozni a túrót a vízzel és a tojásokkal, és utána hozzáadni a vaníliát, édesítőt és a liszteket. A tészta szépen összeáll, rugalmas állagú lesz és nem ragadós. Ha mégis ragadna, lehet még hozzá tenni bambuszrostlisztet. Hagyjuk 20 percet pihenni, hogy a rostok minden folyadékot magukba szívjanak. Ezután szilikonos nyújtólapon kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, a széleit mindig visszahajtva, hogy téglalap alakot kapjunk, és ne legyen a széle töredezett. Megkenjük olvasztott kókuszolajjal és megszórjuk a kakaós-eritrittel, majd feltekerjük. Érdemes cérnával vágni a csigákat, így nem töredezik, nem lapul össze, mint a késnél. Sütőpapíros tepsire rakjuk a csigákat és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Szénhidrát mentes kakaós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Sajtos párna
Sajtos párna

A hozzávalókat összekeverjük, majd kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe kanalazzuk és készre sütjük. Kb. 6-7 perc alatt.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
324. Kelesztés nélküli kifli,zsemle
324. Kelesztés nélküli kifli,zsemle

Élesztőt futtatni. Liszt, só, olvasztott vaj, élesztő és a maradék tej , dagasztani. Két részre osztani. Kerek lappá nyújtani, 40 cm , elvágni 8 részre. Egyesével vékony háro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kefires lepény töltelékkel
Kefires lepény töltelékkel

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk