- 200 g túró
- 50 g víz
- 45 g ch csökkentő liszt
- 20 g bambuszrostliszt
- 2 tojás
- 1 ek. negyedannyi édesítő
- 1 ek. vaníliakivonat
Töltelék:
- 30 g kókuszolaj
- 2 ek. kakaópor
- 4 ek. eritrit (1,5 ek. negyedannyi)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, botmixerrel finomabbra lehet dolgozni a túrót a vízzel és a tojásokkal, és utána hozzáadni a vaníliát, édesítőt és a liszteket. A tészta szépen összeáll, rugalmas állagú lesz és nem ragadós. Ha mégis ragadna, lehet még hozzá tenni bambuszrostlisztet. Hagyjuk 20 percet pihenni, hogy a rostok minden folyadékot magukba szívjanak. Ezután szilikonos nyújtólapon kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, a széleit mindig visszahajtva, hogy téglalap alakot kapjunk, és ne legyen a széle töredezett. Megkenjük olvasztott kókuszolajjal és megszórjuk a kakaós-eritrittel, majd feltekerjük. Érdemes cérnával vágni a csigákat, így nem töredezik, nem lapul össze, mint a késnél. Sütőpapíros tepsire rakjuk a csigákat és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
en a 8 helyett 18darabba osztottam el.... igy kis etkezesekre is tokeltes nekem 17g ch lett per darabban grin hangulatjel http://www.limarapeksege.hu/2010/02/kolbaszos-e...
Elkészítési idő:1.) 2 tojást összeturmixoltam egy doboz tonhallal és 1 kiskanál olajjal 2.) Ezt a masszát kisméretű szilikonos kenyérformába öntöttem és 10 perc alatt készre sütöttem előmelegítet...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük. Kézzel gombócokat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a golyókat, kicsit lelapítjuk. 180°C-on 30-40 percig sütjük.
Elkészítési idő: