2 dl tej
2 dkg élesztő
pici cukor
60 dkg liszt ( 50 dkg finomliszt + 10 dkg rétesliszt )
1 tk só
2 ek cukor
40 g olaj ( 2 ek )
1 tojás
1 kis poharas natúr joghurt
Tetejére :
1 tojás
szezámmag
Tejet , élesztőt , pici cukrot felfuttatjuk . A többi hozzávalóval együtt összekeverjük , dagasztjuk míg sima egyenletes tésztát nem kapunk . Duplájára kelesztjük ,( a tetejét olajjal megkenjük hogy ne száradjon ki ). Ha megkelt 8 részre osztjuk, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük , formázzuk ( egy tepsibe 4 db-ot teszünk , mert nőni fog és ne érjen össze sütés közben ) pihentetjük a tepsiben még kb 15 percet . Majd lekenjük a tetejét tojással és megszórjuk szezámmal . 180 fokon megsütöm . Egy edénybe vizet teszek a sütőbe .
1. A langyos tejet egy műanyag tálba mérjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, amit villával szépen krémesre keverünk. Ez egy fél perc alatt megvan. Fontos, hogy a tál ne legyen hid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy dl langyos tejbe szórjuk a cukrot és az élesztőt. Összekeverjük a többi szárazanyagot. Ha felfutott az élesztő, azt is hozzáadjuk, majd a tejjel, joghurttal, olajjal jól formáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a cukorral. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, de futtatni nem kell. A liszt közepébe mélyedést kés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük, majd kézzel jól átgyúrjuk. Áttesszük egy lisztel megszórt gyúródeszkára és cipó alakúra formázzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű