50 dkg liszt
1/2 kk só
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg margarin
A töltelékhez:
1 ek olvasztott margarin
2-3 ek cukrozott kakaópor
Az élesztőt felfuttatom (langyos tej, élesztő, cukor). Míg felfut, kimérem a lisztet, hozzáadom a sót, vaníliás cukrot, az olvasztott margarint, és a felfutott élesztőt.
Jól összedolgozom. Könnyű vele dolgozni, hamar összeáll. 1 órát kelesztem.
Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom nem túl vékonyra, lekenem olvasztott margarinnal, leszórom a cukrozott kakaóporral, és feltekerem. Ezután felszeletelem, és sütőpapíros tepsibe sorakoztatom a csigákat.
180 C fokon 20-25 perc alatt világos barnára sütöm. Porcukorral vagy anélkül tálalom.
A lisztbe belekeverjük a sikért és a sót is. A közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos, tejszínes vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a puha vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet is. Ha már valamennyire összekeveredett a tészta, hozzáadjuk a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztbe kis fészket készítünk, feltöltjük langyos vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük cukoral. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut. Hozzáadjuk az olajat, a só...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Az élesztőt cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom. A többi hozzávalókkal a sajt kivételével egy közepesen lágy, puha kelt tésztát készítek, kelesztőtálba te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű