6 egész tojás,
25 dkg cukor
25 dkg liszt,
10 dkg mazsola,
10 dkg apróra vágott birsalmasajt,
15 dkg vékonyra vágott dió
Az egész tojásokat a cukorral 1/2 órát keverjük, azután hozzákeverjük a lisztet, amivel pár percig még keverjük és végül az összevágott kevés liszttel elkevert gyümölcsöket. Gyorsabban készül, ha a habot külön verjük fel
Papirral bélelt kisebb tepsiben, vagy hosszúkás őzgerincformában sütjük. A 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percet. A mazsolát-aki nem szereti- befőtt gyümölccsel is pótolhatja. Ízesíthetjük tetszés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel, illetve rummal
Végül megszórjuk porcukorral
2 őzgerincbe való tészta
A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, megvárjuk, míg felfut. A lisztet egy tálba szitáljuk, megsózzuk, közepébe öntjük az élesztős vizet és az olajat. Villával elkez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz összetevőket turmixoljuk, dolgozzuk össze, majd szilikonos formában süssük ki. 200 fokon kb. 30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta:kovász+2,5 dl viz+30dkg főtt áttört krumpli+2 dkg só+60 dkg liszt. Kissé keményebb tésztát kell dagasztani,mert a krumpli lágyit.1 órát keleszteni átgyúrni,ismét keleszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA közepes méretű burgonyákat héjastól puhára főzzük. Meghámozzuk, majd burgonyanyomón összetörjük. A lisztet tálba tesszük, hozzá morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a sóval, és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes