6 egész tojás,
25 dkg cukor
25 dkg liszt,
10 dkg mazsola,
10 dkg apróra vágott birsalmasajt,
15 dkg vékonyra vágott dió
Az egész tojásokat a cukorral 1/2 órát keverjük, azután hozzákeverjük a lisztet, amivel pár percig még keverjük és végül az összevágott kevés liszttel elkevert gyümölcsöket. Gyorsabban készül, ha a habot külön verjük fel
Papirral bélelt kisebb tepsiben, vagy hosszúkás őzgerincformában sütjük. A 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percet. A mazsolát-aki nem szereti- befőtt gyümölccsel is pótolhatja. Ízesíthetjük tetszés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel, illetve rummal
Végül megszórjuk porcukorral
2 őzgerincbe való tészta
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűÖsszedolgozni,2x15 percig keleszteni. 18 felé osztani,kettesével összefonni. Közbe a sütöt 190 fokra melegíteni,addig még kel. Tojással lekenni,magokkal megszórni. Sütés 20-20 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz hozzávalókat (élesztőt is) összekevertem egy tálban majd ment hozzá az olaj és a víz. Robotgép dagasztó szárával kikevertem, enyhén lágy volt a tészta, de nem...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes