50 dkg liszt,
3 dl tej,
1 egész tojás,
0,5 dl olaj,
2 db.burgonya(Én burgonyapehellyel készítettem,gyorsabb volt,kb.3 evő kanálnyit tettem bele),
1 kávés kanál cukor,
2,5 dkg élesztő
Jól kidolgoztam,hagytam kicsit kelni,majd középen jó mélyen bevágtam és ízlés szerint pakolható pl: sajttal, fokhagymás tejföllel és házi füstölt sonkával
Sütés 200 fokon kb 20 perc, amíg szép nem lesz.
A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd pépesre törjük. Kevés tejben (cukorral) felfuttatjuk az élesztőt. Lisztet összekeverjük a krumplival, majd hozzáadjuk az élesztőt is, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütés előtti este készítsük el a kovászunkat: 20 dkg lisztet keverjünk el a szárított élesztővel és kb. 1-1,5 dl langyos vízzel, hogy sűrű nokedlitészta-állagot kapjunk. (A ciaba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, elkeverem benne a cukrot és az élesztőt, majd az egyik tojást is beleütöm. Beleszórom a lisztet és a sót, eldolgozom, míg össze nem áll, majd hozzáadom az o...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes1. Hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük. 2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pici linzerformával kiszaggatjuk 3. sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű