50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
1.2 dl olaj
1 kávés kanál só
1 csapott evő kanál cukor
2.5 dl langyos víz
A hozzávalókat betöltjük a gépbe.
30 percig dagasztjuk, majd 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük, utána átgyúrjuk, cipóra formázzuk, majd bevagdossuk, olivaolajjal megkenjük, és előmelegített sütőben 170 C fokon megsütjük, kb.40 perc.
Mielőtt megsül,vizes ecsettel a tetejét megkenjük.
Lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Felfuttatunk 2,5 dl tejben pici cukorral 4 dkg élesztőt. Pici sót teszünk a lisztbe és össze dolgozzuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A 2 tojást megfőztem, közben megpucoltam és felaprítottam a hagymát! A tojást megpucoltam és egy nagyobb edényben villával összetörtem, majd belekevertem a felaprított...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 20 perces dagasztással ruganyos tésztát gyúrunk, majd egy órát kelesztjük. 2. Nyújtófával kb fél-1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a vajjal, megszórjuk a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztát bedagasztjuk. Ha kemény, kevés tejjel lazítjuk, majd duplájára kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket: tojásfehérjéb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű