50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
1.2 dl olaj
1 kávés kanál só
1 csapott evő kanál cukor
2.5 dl langyos víz
A hozzávalókat betöltjük a gépbe.
30 percig dagasztjuk, majd 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük, utána átgyúrjuk, cipóra formázzuk, majd bevagdossuk, olivaolajjal megkenjük, és előmelegített sütőben 170 C fokon megsütjük, kb.40 perc.
Mielőtt megsül,vizes ecsettel a tetejét megkenjük.
Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a vízzel és cukorral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, míg szép, homogén tésztát kapunk. A dagasztás közben nekem még elég sok lisztet felvett. Kele...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézJól kidolgoztam,hagytam kicsit kelni,majd középen jó mélyen bevágtam és ízlés szerint pakolható pl: sajttal, fokhagymás tejföllel és házi füstölt sonkával Sütés 200 fokon kb 20 pe...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz