Hozzávalók
60 dkg liszt
50 dkg túró
40 dkg vaj (szinte folyékony)
2 tojás
3 dkg élesztő
1-1,5 dl tej
3 dkg só
a kenéshez:
1 tojás 1 teáskanál tejföllel kikeverve
magok ízlés szerint (elmaradhat)
1 dl tejben feloldom az élesztőt. A hozzávalókat a robotgép dagasztókarjával összedolgozom, ha száraz, akkor hozzáadom a maradék fél dl tejet. Nejlonnal fedve hűtőbe teszem legalább 1 órára, de lehet több is. A sütőt bekapcsolom 200 fokra, alsó-felső sütésmódban. (sütés alulról a második sínen)
Lisztezett deszkán ujjnyi vékonyra nyújtom a tésztát és lekenem a tejfölös tojással. Feltekerem, mint a bejglit, majd kinyújtom kétujjnyi vastagra. 4 cm átmérőjű pogácsaformával kiszaggatom és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom a pogácsákat.
A szabáshulladékot összegyúrom, nyújtom és szaggatom. Amikor az összes készen van, az első adag pogácsa tetejét lekenem a maradék tojással, megszórom magokkal és 20-25 perc alatt megsütöm, majd sorban a többit is
A hozzávalókból tésztát gyúrok. Mikor kész a tészta, átgyúrom, 2 cipóra osztom és 2 mm vastag körré nyújtom. Mindkettőt 8 cikkre vágom és feltekerem a cikkeket. Kilisztezett tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem. Lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vizet lassan adagolva), kb. 15-20 percet pihentetjük. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel, hozzáadjuk az aromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítését tekintve valóban egy egyszerű receptről van szó, hiszen az összetevőket csak össze kell keverni, jól át kell dolgozni, hagyni kell pihenni és végül jól át kell sütni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű