menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A hozzávalókat az összekészítés sorrendjébe írtam.
2,8 dl langyos víz,
2 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál só,
1 kiskanál cukor
A lisztfélék össz súlya: 38 dkg
10 dkg Zéro-6 liszt,
5 dkg zabliszt,
15 dkg teljes kiőrlésű liszt,
8 dkg egyéb magkeveréses, vagy durum sima liszt
6 dkg búzasikér,
1 tasak száraz élesztő.

Elkészítés:


Elkészítés: A kenyérsütő gép dagasztó programjával elkészítjük a tésztát, majd átgyúrjuk, megformázzuk. Tejföllel megkenjük, bevagdossuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós batyu (kalácsok alaptésztája)
Túrós batyu (kalácsok alaptésztája)

1. Kb. 1 dl langyos tejben elkeverek 1 evőkanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt, felfuttatom (kb. 10 perc). 2. A lisztben elkeverem a többi cukrot, vaníliás cukrot, a sót és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alap kenyér
Alap kenyér

A vízbe beleszórjuk / morzsoljuk az élesztőt, összekeverjük a cukorral, majd 10-15 percet letakarva állni hagyjuk. Amikor az élesző megkelt, az összes hozzávalót összegyúrjuk,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabpelyhes kifli/zsömle
Zabpelyhes kifli/zsömle

A gabonaféléket a sóval összekeverjük a közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt. A vízbe belekeverjük a kefirt és a mézet, majd meglangyosítjuk. Ezt ráöntjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Töki pompos házilag
Töki pompos házilag

Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk